cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora 74 amb el conseller Jordi Turull

El conseller Jordi Turull ha participar a l'Hora solidària 74 convocada pel Comitè de Solidaritat Catalana.

Video

CRONOLOGIA (18 de febrer) 74è dijous que manifestem la nostra solidaritat amb tots els presos, exiliats i els fins ara 3.000 represaliats polítics catalans.

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

dijous 11 de febrer

  • 14a hora solidària que fem de casa estant, amb la participació del conseller Josep Rull, que no pot ser en directe i envia un video, on destaca la importància de Catalunya Nord en certs moments, com pel Referendum de l’1 d’octubre fent arribar les urnes a Catalunya Sud.
  • el jutjat de Reus decreta una ordre de crida i cerca per a Edgar Fernández, número 2 de la llista de la CUP per Tarragona a les eleccions del 14-F. Fernández va tornar a plantar el jutge fa una setmana, quan era citat per segon cop en relació a una mobilització contra la sentència del procés a Reus.

divendres 12 de febrer

  • l’Audiència de Girona condemna a un any i mig de presó Mohcine El Mesbahy i Abdessabour Al Youbi, per les protestes contra la sentència del procés l’octubre del 2019 a Girona.
  • Alerta Solidària informa que, fins ara, els manifestants del tall de la Meridiana han rebut 17 multes del departament d’Interior de la Generalitat. La majoria són per desobediència. La multa a pagar és de 601 euros.

diumenge 14 de febrer

  • eleccions al Parlament de Catalunya : l’independentisme torna a guanyar, ERC, JuntsXCat i la Cup obtenen 74 escons, 6 per sobre de la majoria absoluta i aquest cop amb més del 51 % dels vots.

dilluns 15 de febrer

  • la fiscalia recorre contra el tercer grau dels 9 presos polítics i vol que els jutjats de vigilància penitenciària suspenguin de manera cautelar la mesura de semi llibertat.
  • concentració Badalona a una setmana del judici a Marcel Vivet, que s’enfronta a 6 anys i mig de presó per haver participat, el setembre del 2018, a la manifestació de resposta a la desfilada de l’associació de policies espanyols, Jusapol, que reivindicava la violència policíaca del Primer d’Octubre. La Generalitat és acusació.

dimarts 16 de febrer

  • un jutjat de Barcelona confirma el segon judici contra el president Quim Torra, per la pancarta de suport als presos polítics penjada al Palau de la Generalitat.

dimecres 17 de febrer

  • la Junta Electoral de Barcelona obra un expedient sancionador contra l'Assemblea Nacional Catalana pels talls que es produeixen cada dia a l'avinguda Meridiana de Barcelona.
  • el Tribunal Constitucional espanyol avala la competència del Tribunal Suprem espanyol per a jutjar el govern pel referèndum d’independència. Aquest fet obre la batalla judicial a Estrasburg.
  • es fan concentracions contra l’empresonament de Pablo Hasel a Barcelona, Alacant Lleida, Alcoi ,Girona, Vic,Tarragona i a d’altres localitats dels país. Es produeixen forts enfrontaments amb la policia amb 29 detinguts: 12 a Lleida, 10 a Barcelona, 5 a Girona i 2 a Tarragona.

dijous 18 de febrer

  • 1.200 dies que el Col•lectiu Enriqueta Gallinat, el grup de veïns de l’Eixample de Barcelona, es troben diàriament des del 5 de Novembre del 2017 per reivindicar l’alliberament dels presos i exiliats polítics catalans
  • un informe del Parlament Europeu proposa aixecar la immunitat dels eurodiputats Carles Puigdemont ,Toni Comín i Clara Ponsatí , segons ha avançat un diari espanyol. La defensa del president Carles Puigdemont ja ha anunciat que presentarà una queixa formal al president del Parlament Europeu, David Sassoli, perquè s’ha filtrat aquest informe .

Berenguer Ballester

Agraïm tots els qui han fet possible aquest acte i donem cita el proper dijous amb Jordi Puig

75

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal