cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Bressola

Amics de la Bressola

L' Associació dels Amics de la Bressola és una entitat amb més de 500 socis sensibles a la tasca que desenvolupa la Bressola, la xarxa d’escoles catalanes de la Catalunya Nord que neix l’any 1976 i que aquest curs compta gairebé amb 1000 alumnes.

Des de l' Associació intentem obtenir suports morals, materials i econòmics per a dotar-la de mitjans: tots els recursos que aconsegueix l' Associació es destinen íntegrament a la Bressola. I ho fem des de fa més de 30 anys perquè estem enllaçats per la llengua.

llac

Enguany que hem celebrat els quaranta anys de la primera de les escoles de La Bressola també acabem de celebrar els trenta anys dels Amics de la Bressola que Francesc Ferrer i Gironès, Eliseu Climent, Josep Maria Figueras, Àngel Colom, Albert Vidal, Enric Larreula, Vicent Badia, Jaume Corbera i Carles Oriol van fundar l’any 1986.

La nostra entitat va néixer amb l’objectiu de mantenir, crear i promoure la xarxa d’escoles catalanes a la Catalunya del Nord: i ja fa trenta anys que fem camí com a Amics i La Bressola!

Encara avui hi ha gent que no entén què vol dir estimar tot el territori, però els amics i les amigues de La Bressola sí ho sabem i treballem enllaçats arreu dels territoris de parla catalana perquè estimem la llengua, la cultura i els Països Catalans!

Som membres de la junta de govern de la FOLC, impulsors i dinamitzadors de la Plataforma Enllaçats per la llengua, i entitat activa de Somescola.cat. Perquè la nostra raó de ser és la Bressola, però el nostre ADN és plenament d’entitat catalana que dóna suport a la llengua arreu dels Països Catalans. Treballem amb les Illes, Andorra, l’Alguer, la franja a més de Catalunya sud i nord.

Durant els primers anys, les nostres campanyes van permetre a la Bressola de sobreviure en un moment en què l'actitud de l' Estat francès era més bel·ligerant encara.

Més tard ens hem anat diversificant en l'organització d'activitats culturals. Tot va començar arran de l’èxit assolit amb el primer projecte musical i cultural “Musiquetes per la Bressola” impulsat des dels Amics. Després d’aquest primer projecte va considerar la possibilitat de fer un segon projecte, amb el mateix esperit conceptual però amb un format musical diferent. Després d’estudiar la viabilitat del nou treball i veient el suport entregat de bona part dels agents que van participar en el primer projecte i de nous agents que es volien incorporar, es va decidir crear el projecte “+ Cançonetes per la Bressola”. Igual que amb el “Musiquetes per la Bressola”, la finalitat d’aquest treball no fou altre que el de promocionar i finançar la tasca pedagògica i de recuperació de la llengua catalana a la Catalunya Nord que està portant a terme La Bressola. I a aquest projecte li va seguir un tercer: “1,2,3... PICA BRESSOLA!”, que en la mateixa línia dels dos primers treball, estava pensat per oferir a tota la societat catalana un producte pedagògic i cultural de gran qualitat.

fermi

El fet de treballar amb La Bressola situa els Amics necessàriament en l’àmbit de la cultura catalana entesa de manera àmplia, amb la integració de tots els territoris de parla catalana. I per això als Cd’s els ha seguit també dues produccions de Contes, apostant per fer una proposta cultural original i de qualitat allunyada del format de contes recopilatoris que convencionalment s’ha fet servir per a edicions més comercials. Dos contes publicats: Contes de la Bressola i La Carta, de la col·lecció d’en Fermí i la Valentina.

Nos podeu trobar:

Gran Via de les Corts Catalanes, 592 1r, 08007 Barcelona

00034 93 518 18 55 // Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. // www.amicsbressola.cat

40anys

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal