cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Balanç del Col·lectiu Angelets de la Terra (2010-2017)

236 cançons, 12 discos, desenes de concerts arreu dels Països Catalans, vet aquí el balanç del Col·lectiu Angelets de la Terra després de quasi set anys de projectes i trobades.

 

7 discos recopilatoris dels músics de Catalunya Nord, 4 discos en homenatge a Giné amb músics de tots els Països Catalans i un "best of" en la revista Enderrock. Van participar-hi quasi 200 formacions musicals i aproximadament 500 músics de tots els Països Catalans.

També van editar el documental « Col.lectiu Joan Pau Giné 2010 » realitzat per Richard Banteny i Ramon Faura. El Col·lectiu va fer concerts arreu dels Països Catalans. Es van fer reportatges sobre el Col·lectiu a TV3 (La Sonora, Telenotícies), França 3 (2 reportatges de l'emissió Viure al País en 2011 i 2016) i França 5 (emissió Echappées Belles en 2012). Va aconseguir el premi « Coup de Cœur Charles Cros » en 2014 pel projecte « Canten Giné » realitzat amb Adiu ça va i el premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla atorgat en 2017 al seu fundador, Ramon Faura.

Poder trencar les fronteres mentals i normalitzar el català als escenaris del Rosselló era l'objectiu d'en Ramon Faura quan va reorientar l'associació dels Angelets de la Terra cap a la música en català. En un principi es tractava d'una penya de rugbi amb la USAP i els Dracs. No ha canviat el seu principal objectiu: «recatalanitzar la Catalunya Nord». La música com l'esport és una bona eina per arribar a més gent i de forma lúdica i festiva però la música inclou la llengua, una cosa que no fa forçosament l'esport. Va ser el pensament d'en Ramon quan va apostar per crear un col·lectiu per la llengua en un territori on el català ha esdevingut minoritari en només cinquanta anys. Ni ell es pensava que podria aconseguir-ho.

L'aventura contínua amb un 8è disc recopilatori que presentaran el 25 de juny de 2017, amb nous músics motivats per fer viure la llengua en música a Catalunya Nord.

Ramon Faura

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal