Pere Mateu, Flamadels Països Catalans

Flama del Canigó - Missatge 2019

Aquest any 2019, és excepcional pel fet que són 25 anys de recorreguts de les Rutes de la Costa

amb la Flama del Canigó i també per la terrible situació que viuen els nostres germans de Catalunya. Per aixó, nosaltres, Nord Catalans, ens sentim solidaris i divulguem el missatge de Carme Forcadell, Presidenta del Parlament de Catalunya, redactat el maig 2019 dés de la presó d’Alcalà Meco.

« La flama és un crit de llibertat que simbolitza la unitat de la llengua catalana per sobre de les vicissituds històriques i de les fronteres polítiques. Una tradició, iniciada l’any 1955, que a partir de l’any 1966 ha esdevingut una bandera d’unitat i llibertat que agermana el nord i el sud de Catalunya i que, any rere any, ens arriba per renovar el nostre compromís amb la llengua i la cultura catalanes i estendre’l a tots els pobles i ciutats dels Països Catalans. El foc és un element simbòlic present en les tradicions més arrelades i distintives de la cultura catalana des de temps immemorial. En la nostra tradició i costumari les festes del foc han ocupat un lloc destacat, lligat a les nostres celebracions i present en els actes més importants arreu dels Països catalans. Igual que la flama any rere any renova la unitat de la llengua catalana, nosaltres també any rere any renovem el nostre compromís amb la justícia, la pau i la llibertat. Que la flama ens il·lumini el camí, que esdevingui la nostra llum de futur i d’esperança, mantinguem-la sempre encesa com un símbol de democràcia, justícia i llibertat. Que sigui la flama la nostra bandera de cultura i llibertat. Sortiu al carrer a rebre la flama, gaudiu de la vida i de la nostra festa de Sant Joan, la festa nacional dels Països Catalans i sàpigueu que, passi el que passi, ens retrobarem en llibertat. »

DE SALSES A GUARDAMAR I DE FRAGA A MAÓ : VISCA LA FLAMA DEL CANIGÓ ! VISQUIN LES FOGUERES DE SANT JOAN ! VISQUIN ELS PAÏSOS CATALANS ! i VISCA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Flama dels Països Catalans Flama dels Països Catalans Flama dels Països

FLAMA DELS PAÏSOS CATALANS - 5 Carrer André Derain - 66190 COTLLIURE - (Rosselló) (0)4 68 82 08 47

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal