IFCT

Microprojecte transfronterer de l’APLEC amb el Departament

ELS ESTUDIS CATALANS DE LES UNIVERSITATS DELS PAÏSOS CATALANS REUNITS A PERPINYÀ

 

L’IFCT (Institut Franco-Català Transfronterer) comunica :

L’IFCT i l’APLEC han acollit aquesta setmana a Perpinyà la Coordinadora dels Departament de Filologia Catalana de les universitats dels Països Catalans en un seminari de reflexió sobre les formacions en català de l’ensenyament superior. Els responsables dels departaments universitaris d’Alacant, València, Balears, Tarragona-Reus, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Lleida, Girona, de la Universitat Oberta de Catalunya i de Perpinyà, a la Casa dels Països Catalans de la Universitat, han intercanviat informació i han estudiat les evolucions i els mitjans que s’haurien d’adoptar per tal d’encaixar millor les formacions de llengua catalana als reptes i a les necessitats de la societat del segle 21. Els ensenyants i els estudiants de Perpinyà han contribuït a plantejar la renovació i l’adaptació de les formacions universitàries en matèria de llengua i de cultura catalanes.

El seminari s’ha organitzat en el marc d’un Microprojecte transfronterer atorgat pel Consell Departamental i la Generalitat de Catalunya a l’APLEC i a l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona. Els objectius són de millorar la difusió de la informació entre universitats dels Països Catalans, en particular en direcció dels estudiants per impulsar més mobilitat i més col·laboració entre universitats.

Les universitats de Perpinyà i Girona seguiran els seus contactes en els mesos a venir per concretar una mutualització de competències i mitjans amb l’objectiu de consolidar la formació i recerca transfronterera i europea d’alt nivell en el camp de l’estudi de la llengua i de la cultura catalanes. Els responsables dels Departaments de Filologia Catalana i Estudis Catalans : Núria Alturo (UB), Sandra Montserrat (Alacant), Laia Miralles (València), Joan Ramon Veny (Lleida), Ona Domènech (UOC), Jaume Guiscafrè (Mallorca), Carme Oriol (Tarragona-Reus), Francesc Feliu (Girona), Eulàlia Bonet (UAB), Alà Baylac Ferrer (Perpinyà).

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 votes
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal