cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Nicolas Garcia un pas de gegant pel català

Des del Portal CatNord volem felicitar Nicolàs Garcia pel seu compromís envers la llengua catalana. Avui, dona un pas important cap a la oficialització de la llengua catalana a Catalunya Nord i més enllà.

Fa uns mesos oficialitzava l'ús de la llengua catalana a Elna, avui, a més de presentar la clara proposta de fer de l'ús de la llengua catalana, l'ús preferent al Consell Departamental, també ha enviat un correu a tots els elegits nord-catalans per mor que s'afegeixin i donin suport al reconeixement del català a la Unió Europea.

Amb aquest correu fa mostra d'un gran optimisme instant tots els elegits nord-catalans a afegir-se a la iniciativa que ell mateix va engegar oficialitzant l'ús del català a Elna, recordem que aquesta oficialització li ha valgut trobar-se a davant d'un tribunal francès.

Garcia recorda la importància de le llengua pròpia com a element identificador i com riquesa excepcional que hem de protegir, promoure i fer respectar. Posa endavant la responsabilitat i la força que té una acció protagonitzada per tots els elegits. Desitgem que un màxim d'elegits se sumin a la proposta i en facin una acció determinant.

A sota la integralitat de la carta.

 

Estimat/Estimada,

Espero que aquesta carta et trobi bé. Em poso en contacte amb tu per expressar la meva preocupació i, alhora, el meu optimisme pel futur de la llengua catalana.

Com bé sabem, el català és un element fonamental de la nostra identitat i patrimoni cultural. És una llengua rica i única que mereix ser preservada, promoguda i, sobretot, respectada. Amb aquesta carta, m'adreço a tu amb la convicció que compartim aquest sentiment de responsabilitat envers la nostra llengua. En aquest sentit, vull destacar l'admirable compromís de 5 batlles nord-catalans, qui han pres un paper actiu en defensa de la llengua catalana oficialitzant-ne l'ús als propis minicipis.

Avui el Consell Departamental vota un canvi al seu reglament que reconeixerà el paper preferent de la llengua catalana en tots els seus actes i la seua comunicació.

Avui també, m'agradaria convidar-te a unir-te a aquest esforç col·lectiu per assegurar-nos que el català sigui definitivament reconegut i preservat. Et convido a comprometre't a fer del català una prioritat en el teu treball i a sumar el teu suport a iniciatives que promoguin l'ús i la difusió de la nostra estimada llengua.

Aquesta carta no només és un recordatori de la importància de protegir el català, sinó també una crida a l'acció. Com a representant electe, tens l'oportunitat de fer la diferència i contribuir a la continuïtat de la nostra llengua.

Agraïm el teu servei i confiem que, amb el teu suport, el català continuarà florint i enriquint les futures generacions.

T'agraeixo per la teva atenció i espero rebre notícies teves en aquesta qüestió.

Atentament

Nicolàs Garcia

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal