cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

Hervé Pi, Flama del Canigó, Aliot

Aliot encén la foguera de Sant Joan amb un encenedor

Fa 1 any que l'extrema-dreta s'ha apoderat de Perpinyà, o millor dit, que els perpinyanesos han donat les claus de la capital a l'Aliot. Amb un any ha demostrat com menyspreava la identitat catalana. La revetlla de Sant Joan ignora la Flama del Canigó i utilitza un encenedor per a encendre la foguera.

El juny del 2020, amb només 15.000 vots l'ajuntament de Perpinyà queia a les mans de l'extrema dreta, del partit de la Le Pen. 

El batlle de Perpinyà ha pas mai mostrat clarament la seua anticatalanitat, però sí que s'ha atacat a símbols constitutiu de la identitat catalana, en voldriï donar 3 exemples.

Una de les primeres accions de nou batlle de Perpinyà ha estat de penjar permanentment la bandera francesa al cim de Castellet. Amb aquesta bandera mostrava que ni la Casa pairal podia escapar-se de les urpes franceses.

Per la primevera d'enguany, sense avisar ningú, ni el propi consell municipal Aliot ha canviat el logo de Perpinyà. Aquest nou logo engabia les 4 barres que nos defineixen dins un marc tricolor. Una nova mostra de la seua visió estreta d'una catalanitat.

El tercer fet ha tingut lloc la revetlla de Sant Joan, la Festa Nacional dels Països Catalans.

Ha menyspreat dècades de transmissió de la Flama del Canigó, aquesta mateixa Flama que se conserva al Castellet, aquesta Flama que encén any rere any les fogueres dels Països Catalans. Una Flama regenerada cada any, una Flama portadora dels símbols de la unitat de la nació catalana.

Des de fa unes dècades la Flama del Canigó és conservada al Castellet. Aquesta Flama puja i se regenera cada any a la Pica del Canigó abans de baixar al Conflent d'on s'escampa arreu dels Països Catalans i més enllà. La Flama del Canigó té avui un caracter universal i és un lligam entre tots els catalans oberts al món. 

Doncs el batlle de Perpinyà ha decidit que el seu encenedor tenia més força per a encendre la foguera de Perpinyà. Ell i el seu tinent de "cultura" insulten les tradicions, menyspreuen la identitat catalana, tots dos voldrien una catalanitat tancada, engabiada, esquifida.

Diumenge 27 de juny hem de votar.

Per primera vegada l'extrema dreta podria entrar al Consell Departamental. Si hi entra serà evidentment per culpa d'aquests que els votaran, però també per culpa d'aquests que s'asbtindran, d'aquests que els deixaran posar el peu i tenir responsabilitats a la major institució nord-catalana.

Tenim l'experiència del funesta juny 2020 i l'arribada de l'extrema dreta a Perpinyà. No hi ha dret a repetir.

L'extrema dreta porta polítiques destructores, mai i en cap lloc al món l'extrema dreta ha tingut un paper positiu. MAI.

L'extrema dreta vol seduir amb comunicació, però no pot amagar el que és. Les seues accions, les que semblen anecdòtiques tendeixen a destruir, i quan tingui més poders llavors deixarà de seduir per a reprimir descaradament.

Hervé Pi

 

 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal