cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

 101 2 web

ANC Catalunya Nord, Delegació del CxR, Unitat Catalana

Obrim els passos de frontera

Un col·lectiu d'entitats nord i sud catalanes inviten a manifestar el diumenge 14 de març al RiuMajor

El passat dilluns 11 de gener se van tancar per ordre de la prefectura dels Pirineus Orientals 5 passos fronterers que facilitaven la comunicació entre les comarques del Rosselló, el Vallespir i l'Alta Cerdanya amb les de l'Alt Empordà i la Cerdanya. El Prefecte va justificar aquest tancament al·legant mesures antiterroristes i per evitar la immigració il·legal i en contradicció total amb les disposicions del tractat de Schengen.

🔸La realitat és que aquest tancament ha tingut un impacte en les activitats econòmiques i essencials entre pobles veïns. Anar al lloc de treball o satisfer un servei qualsevol comporta un cost afegit que no té cap mena de justificació. Per no fer referència a la impossibilitat d’oferir serveis d’emergència amb unes carreteres tallades amb blocs de formigó.

🔸Ni els motius expressats per la Prefectura ni la situació sanitària actual justifica la decisió de tancar vies de comunicació.

🔸 Històricament els pobles d'aquestes comarques comparteixen moltes més coses que el veïnatge. I si la voluntat és de subvertir els llaços de catalanitat, afirmem que el que no es va aconseguir amb el Tractat dels Pirineus no ho aconseguiran un grapat de blocs de formigó. Al contrari, ens conjurem a insistir fins aconseguir la normalització de les vies.

🔸 És per això que demanem a la Prefectura dels Pirineus Orientals l’obertura immediata dels passos fronterers que va tancar.

🔸Demanem també a les autoritats locals i comarcals afectades que es mobilitzin per aconseguir-ho.

🔸 I demanem que tots aquests passos transfronterers siguin considerats com a vies necessàries i que se garanteixi el seu manteniment.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal