cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

ANC Catalunya Nord, CSC, Delegació del CxR

Concentració al Consolat espanyol

AncDissabte 15 de gener desenes de persones s'han aplegat a davant de Consolat espanyol per a denunciar les clavagueres de l'estat espanyol.

Hi han intervingut

Presentació

Agraïm els demòcrates que han vingut a davant del Consolat, una vegada més ens toca manifestar la nostra indignació amb la manera de fer de l'estat espanyol, ho hem fet soviny i malauradament temi que haurem de tornar unes quantes vegades més.

Avui exigim a Europa una enquesta per a investigar les responsabilitats dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils.

Les declaracions de l’ex-comissari de la policia espanyola només acaben de confirmar el que tothom sospitava. El CNI I l’imam de Ripoll tenien relacions ho sabíem. Se va saber tot seguits després dels atemptats.
La cinquantena d’hores que van durar els atemptats entre els primers morts, les primeres víctimes assassinades i l'execució dels assassins una de les coses que va atraure l'atenció és la invisibilitat de les policies espanyoles i sobretot dels polítics espanyols. Quan hi ha un trauma com aquest, quan els polítics no tenen la primera responsabilitat saben ser presents i explicar el que saben i el que no saben, durant aquestes hores i les següents Espanya no hi era, o millor dit hi era a l’espera, d’amagat, esperant l’error que podrien cometre els Mossos i els polítics catalans.
Després de la commemoració va arribar el moment de la reflexió i de l'acció. Des de Catalunya i també des de les famílies de les víctimes se va demanar reiteradament una investigació als Parlaments espanyols, la resposta ha estat sempre negativa, ni Catalunya, ni els familiars de les víctimes han estat escoltades, MAI.
Han passat 4 anys i mig, 4 anys i mig de negacionisme, 4 anys i mig de dolors, 4 anys i mig de qüestionaments  de sospites, i finalment aquest ex-comissari torna a posar l’afer al cap davant de l’actualitat. Tot primer deu ser terrible per les famílies. Totes sospitaven que una responsabilitat devien tenir les policies espanyoles, se sap que les clavegueres de l’estat estan farcides d'afers d’aquest tipus, d’assassinats no investigats. Per què investigar aquest assassinats? De dues solutions una:
O bé Espanya no té res a amagar i llavors una investigació no l’ha d’espantar
O bé Espanya sap, coneix la veritat i llavors posa el seu paraigua, les raons d’estat.
I ara què? Doncs cal que tots nosaltres apretem els responsables polítics, els nostres, els de Catalunya Nord i també aquests que tenen funcions a Europa. Hem d'exigir que facin costat al MHP Puigdemont, als Honorables Consellers Clara Ponsatí i Toni Comín per a aconseguir aquesta investigació, que faci llum sobre l'afer, i no se pot esperar 10 anys més, no se pot esperar ni pels familiars de les víctimes, ni per Catalunya, ni tampoc per Europa. 
Se n'ha d'acabar amb l'extrema dreta, fins i tot amagada amb etiqueta socialista.

Part de la intervenció del jurista Pere Becque.
En cap moment Els Mossos van ser avisat que l'imam de Ripoll era un terrorista. L'ex-comissari revocat de les seues funcions per corrupció va dir: "Volíem crear un "susto" a Catalunya". Demostra que sabia i que no havia donat la informació a la policia catalana. No la va comunicar puix que la intenció era d'aplicar el 155 ja a l'agost per a evitar el referèndum. Hem de denunciar com a catalans i com a siutadans europeus. Va passar quan el PP era al poder, avui hi ha una coalició PSOE PODEMOS i no canvia res. Cal que Europa posa una comissió d'invistigació neutra. Si se demostra que l'estat espanyol tenia responsabilitat, llavors el govierno d'avui és còmplice. Tenim un paper molt important, ézs important per la salut de la democràcia.

Subscric al que ha dit en Pere, i vull insistir sobre un punt: la premsa espanyola o espanyolista diu que l'ex-comissari no és fiable, que no sap el que diu, però tenim bases per a pensar que el que diu aquest senyor és cert, és un pur producte del règim espanyol. En Pere demana un investigació europea, potser cal que vagi més enllà d'Europa, hi ha hagut moltes víctimes de nacionalitat diferents, de nacionalitats fora d'Europa.

Ens trobem obligats a lluitar en contra d'un estat disposat a posar tots els mitjans, fins i tot pot treure la vida a la gent. Veiem doncs quin és el nivell de lluita.
Necessitem una enquesta a nivell internacional, potser a l'ONU. Cal que se vegi la voluntat que té l'estat espanyol a perjudicar Catalunya. Crec que això a nivell europeu la gent no ho ha entés. Nos miraran com si fóssiml complotistes, molt bé, ho hem d'assumir.
Fa 15 anys que lluitem i qui fa pujar el nivell de confrontació és l'estat espanyol, pas Catalunya.

L'1 d'octubre a Illa vaig parlar d'un atemptat de falses banderes per a donar la idea que no hi hauria cap límit. Tots ho hem sospitat el 17 d'agost del 2017. Ningú de nosaltres pot haver pensar que aquest atemptat era una casualitat, dos mesos abans del referèndum.
Ara considerem, perquè considero que un alt càrrec de la policia quan fa un testimoniatge a davant d'un tribunal, és un testimoniatge, no una conversa de passadís, doncs, ara considerem que tenim una prova que l'estat espanyol és un estat criminal, un estat feixista, un estat franquista i ho sabíem.
Per què és així? Doncs perquè es considera en guerra. Falta nostra de no haver-ho entés, és una guerra bruta, és una guerra de descolonització. Catalunya és l'última colònia que se'n vol anar, i Catalunya és la menjadora d'Espanya, i això no pot ser.
Ara cal 2 comissions d'investigació.
Una a Europa que investigui si el nivell democràtic d'Espanya correspon al que ha de ser una democràcia europea.
Cal també una altra investigació internacional fora d'Europa, a nivell mundial Espanya no pot influir com ho pot fer a Europa.
Cal exigir del Govern català que deixi de mantenir relacions amb Espanya. Hi deu haver un abans i un després. I a veure què passa.
Tenim amb això una arma nuclear entre les mans. Si es fa la llum no quedarà cap demòcrata, cap europeu que no entengui per què volem marxar. No sabem encara exactament el que passarà però ho tenim a les mans.
Europa pot suportar un estat criminal o no?
Europa pot acceptar que hi hagi hagut 16 morts i 140 ferits perquè Espanya no podia acceptar un referèndum?
Ho hem de fer saber, ho hem d'explicar. Es mata gent que no hi pot res, nosaltres deiem NO.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal