cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

APLEC

El Liceu de Prada suprimeix un lloc de professor de català

L’APLEC comunica que en demana el restaliment

Una altra mala notícia per a l'ensenyament del català: la plaça de professor de català (opció francès) existent des de fa decennis al liceu Renouvier de Prada seria suprimida, fragilitzant així l'ensenyament de la disciplina i l'ensenyament bilingüe del Conflent. La mesura és incomprensible ja que existeixen els efectius (una cinquantena d'alumnes) i les hores de català (18h), hores que ara són reduïdes a “mitjans provisionals” (és a dir, fàcilment susceptibles de ser suprimits). És incoherent que es suprimeixi la plaça de titular de català al liceu Renouvier quan el nombre d'hores de català i d'història-geo en català en justifica la implantació. La professora actual del liceu (com a reemplaçant doncs) correspon a més al perfil de la plaça suprimida (català-lletres). Recordem que tots els professors catalans són competents en una disciplina complementària precisament per permetre més flexibilitat en la gestió de les places i per garantir la seva perennitat.

L'APLEC demana que, en conformitat amb l’Acord Marc signat per l’Educació Nacional, "l'oferta d'ensenyament de i en llengua catalana sigui afavorida" (article 6), en particular mitjançant la consolidació dels mitjans i les places existents i el desenvolupament de les diferents modalitats amb l'objectiu d'augmentar el nombre de joves locutors. L'APLEC demana que se restableixi el lloc de professor de català titular al liceu de Prada i que les col·lectivitats membres de l'OPLC intervinguin el més aviat possible a prop del rectorat.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal