cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

la Bressola

La situació de l’ensenyament del català a Catalunya Nord

Comunicat sobre la situació de l’ensenyament del català en algunes escoles gestionades per l’Estat francès a Catalunya Nord.

L'Associació La Bressola lamenta les dificultats que pateix l'ensenyament del català en algunes escoles gestionades per l'Estat francès a Catalunya Nord aqueixa reentrada. Concretament, al Voló és previst el tancament d'una classe bilingüe i al col·legi de Portvendres i als liceus d'Argelers i Prada s'han programat classes de català que no faciliten l'aprenentatge dels alumnes. La Bressola deplora que se produeixi aqueixa situació i dona suport a les famílies i els alumnes d'aqueixos centres escolars.

La Bressola creu que tothom qui ho vulgui ha de poder aprendre el català i exigeix a les institucions locals i estatals que garanteixin l'ensenyament de la llengua pròpia de Catalunya Nord. L'Associació recorda que el patrimoni cultural català i el sentiment i els valors de catalanitat són presents i formen part del quotidià i de la identitat dels ciutadans de Catalunya Nord. Per aqueix motiu, s'ha de donar suport a l'ensenyament del català i posar els recursos necessaris perquè això sigui possible.

Com a xarxa d'escoles associatives, La Bressola constata que la demanda d'escolarització en català continua creixent a Catalunya Nord i que les famílies s'interessen cada vegada més per l'aprenentatge de la llengua catalana.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal