cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Bressola

La Bressola celebra una nova edició de la Bressolada,

Aqueix dissabte 21 de maig tindrà lloc la 17a edició de La Bressolada, la festa de les escoles La Bressola, al parc de l’estany de Sant Esteve del Monestir.

Després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia, l’Associació La Bressola organitza de nou la Bressolada. Aqueix és un dia de celebració per a retrobar, en un mateix espai, els alumnes, llurs famílies, equips de les escoles, socis i els amics de La Bressola. Aqueixa festa és oberta a tothom i l’Associació convida a totes les persones que ho desitgin a participar d’aqueixa bonica jornada.

El lema de La Bressolada d’enguany és «Hi tornem amb l’ànim alt», un joc de mots per expressar el desig de viure una nova jornada festiva i reivindicativa de les escoles immersives de Catalunya Nord i posar en èmfasi el mot ‘animal’, el protagonista de La Bressolada amb l’Animalari Urbà. La Bressolada començarà a les 10 hores de matí amb el pregó de festa de Maria-Àngels Falqués, cofundadora de La Bressola, fundadora de l’Editorial Trabucaire, primera mare d’alumna i sempre lligada a la casa. Després del discurs, serà el gran moment de la mainada amb la cantata de l’Animalari Urbà. Els nins i nines de les escoles i el col·legi cantaran els poemes musicats del poemari infantil i juvenil «Animalari» d’Enric Larreula.

A migdia, hi haurà una fideuada popular i parades de menjar i beure organitzades per les escoles i associacions de famílies. Així com l’actuació dels Castellers del Riberal, el Ball de Bastons i els Sorollosos d’Aire Nou de Bao. La jornada continuarà amb un espectacle del gran Tortell Poltrona a les 14 hores i, a les 15 hores, els alumnes del Col·legi oferiran jocs tradicionals a tota la mainada present. A continuació, cap a les 16 hores, s’ha previst una xicolatada popular i l’actuació de l’artista Ramon Gual que oferirà el seu repertori de danses i cançons. Finalment, per acabar la festa, a partir de les 17 hores se podrà gaudir d’una sessió de DJ’s i animació en directe. A més, durant tota la jornada també hi haurà una mostra d’entitats de Catalunya Nord. El cartell de La Bressolada està dissenyat per Dorian Mestres, pare d’alumne de La Bressola de Pesillà. Vos esperem a la Bressolada d’aqueix 21 de maig al Parc de l’Estany de Sant Esteve del Monestir! Enguany «Hi tornem amb l’ànim alt»!

La inauguració oficial de La Bressolada: divendres 20 de maig L’obertura oficial de La Bressolada tindrà lloc el divendres 20 de maig a 18h30 al Mas Rosselló, a Canet de Rosselló, amb l’assistència ja confirmada de personalitats polítiques i culturals, entitats, professionals i representants de les associacions de famílies.

L’acte donarà el tret de sortida de La Bressolada 2022 «Hi tornem amb l’ànim alt» de l’endemà a l’estany de Sant Esteve i esdevindrà el primer acte de La Bressola al Mas Rosselló. Aqueix equipament se convertirà, a partir del curs 2022/2023, en el segon col·legi de La Bressola.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal