cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Orientació, transfronterer i català

Els consellers d'orientació de Perpinyà reunits a l'IFCT per tractar del català i del transfronterer.

Vint responsables dels Centres d’informació i orientació (CiO) de Perpinyà se van reunir dijous 10 de maçs a la ‘Fac de català’ de la Universitat per llur 2a Jornada sobre relacions transfrontereres.

La directora dels CiO, Hélène Sauvage va explicar el context de l’espai català transfronterer, abans que Frédéric BRAJOU, director de la Formació contínua de la UPVD sintetitzés els programes i accions en curs destinats a consolidar la col·laboració entre universitats de banda i banda de les fronteres.

CiO 2 10 3 2022

El director de l’Institut Franco-Català Transfronterer – IFCT – (Estudis catalans de la Universitat) va detallar l’oferta de formació superior de català de Perpinyà : llicència i màsters de català, certificats de llengua i sortides professionals on se demanen catalanòfons. Les condicions d’accés a la llicència de català per als liceans van ser precisades : competència passiva (comprensió) del català com a mínim.

El missatge ha estat transmès a les conselleres d’orientació de caps professionals actualment en recerca de candidats catalanòfons (ensnyament en català, traductors…), així com la possibilitat d’una doble inscripció en llicència (presencial o a distància) per a optimitzar les oportunitats d’inserció professional.

Johanna GUILLET i Robin ALVES van tancar la Jornada amb els temes del Campus connectat i de l’Any europeu de la joventut, respectivament.

Contactes & infos : Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. et Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Alà BAYLAC FERRER Director de l'IFCT 
Universitat de Perpinyà
Casa dels Països Catalans
Centre de recerca CRESEM / Estudis Catalans
Institut d'Estudis Catalans - Barcelona

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal