cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

la Bressola

Nova circular relativa a l’ensenyament de les llengües dites regionals

La Bressola comunica:

Després de la decisió del Consell Constitucional, el passat mes de maig, de declarar l’ensenyament immersiu inconstitucional, aquest dijous 16 de setembre el Butlletí Oficial de l’Educació Nacional de l’Estat francès ha publicat la nova circular relativa a l’ensenyament de les llengües dites regionals. La Bressola considera que la publicació d’aquesta circular per part del govern francès és positiva en tant que es defineix per primera vegada un marc legal d’aplicació del sistema immersiu i confirma el procés de dignificació lingüística existent, així com també prova de trobar un encaix després del revés del Consell Constitucional. Malgrat això, la immersió continua encara lluny del reconeixement necessari.

Des del mes de setembre, les diverses escoles d’immersió lingüística que formen part de la xarxa associativa Eskolim, que presideix La Bressola, així com els representants de les oficines públiques de les diferents llengües dites regionals han participat al grup de treball encapçalat pel Primer Ministre, Jean Castex, i el ministre d’Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer, per debatre el projecte de circular i fer esmenes al text proposat, algunes de les quals s’han acceptat.

La voluntat de La Bressola ha estat en tot moment garantir el seu model educatiu, la llibertat pedagògica i treballar pel reconeixement ple del català; reconeixement que passa necessàriament per una transmissió de qualitat a l’ensenyament.

La Bressola posa de manifest el suport del Primer Ministre, Jean Castex, a les llengües dites regionals i valora positivament la qualitat del diàleg d’aquests darrers mesos.

Tot i que el document no és suficient, aquesta circular representa un pas endavant. Tanmateix, la protecció de les llengües pròpies dels diferents territoris de l’Estat francès i de l’ensenyament immersiu només serà possible amb la imperativa modificació de l’article 2 de la constitució francesa. La Bressola seguirà treballant per garantir completament la protecció del model immersiu.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal