cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

la Bressola

La Bressola guanya l'Aliot a davant del Tribunal administratiu

L’Associació La Bressola informa que el Tribunal Administratiu de Montpeller ha suspès la preempció exercida per l’Ajuntament de Perpinyà sobre el Monestir de Santa Clara del barri del Vernet.

 A l'octubre l'associació La Bressola convocava una manifestació a Perpinyà per a denunciar la municipalitat d'extrema dreta que posava pals a les rodes per a impedir la creació d'un col·legi i d'un liceu en català.

La reacció popular fou clara, de dues a tres mil persones se varen mobilitzar el 23 d'octubre per a manifestar suport a les escoles catalanes. Va ser el primer revés a la política de l'ajuntament de la capital nord-catalana. 

El dimarts 14 de desembre, menys de 2 mesos més tard és la Sentència del Tribunal Administratiu de Montpeller que derrota el batlle de Perpinyà. El jutge ordena que:

  • La preempció exercida pel municipi de Perpinyà feta el 28 de setembre queda suspesa.
  • El municipi ha de pagar a La Bressola la suma de 2.000 euros en aplicació de l’article L. 761- 1 del codi de justícia administratiu.
  • Les conclusions presentades per la comuna de Perpinyà sobre la base de l’article L. 761-1 del codi de justícia administratiu són rebutjades. La Bressola mostra la seva satisfacció després de la sentència del Tribunal Administratiu de Montpeller i demana a l’Ajuntament, que vista la resolució d’aquest recurs d’urgència, faci un pas enrere i permeti el desenvolupament del projecte de col·legi-liceu a Perpinyà.

Amb aquesta decisió judicial La Bressola pot treballar per la realització del projecte de col·legi-liceu al Monestir de Santa Clara del barri del Vernet, però nos enganyem pas, la municipalitat de Perpinyà pot posar nous entrebancs, i hi ha pocs dubtes que no faci mans i mànigues per a alentir el desenvolupament necessari de l'ensenyament en català a Perpinyà. Per ara La Bressola treballa per una solució provisional per a la reentrada 2022 a l’espera de l’obertura del nou centre de secundària al Monestir.

Des del Col·lectiu 2 d'Abril volem felicitar La Bressola per la seua determinació. Només persistim se guanyen batalles.

El President de la Bressola ho explica a Ràdio Arrels

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal