cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Michel Bourret

Triomf de la poesia, batec de la llengua

El proppassat 6 de juliol, a la incubadora de la Universitat de Perpinyà, va tenir lloc un acte particularment emocionant, marcant i, esperem-ho, decisiu.

Per primera vegada, els premis de poesia de primària, col⋅legis i liceus, es van lliurar independentment de l'occità, a la nostra terra i no pas a Montpellier.

Vam lamentar l'absència de la rectora que segurament tenia "d'altri gati da pelare", com diuen els nostres amics italians. Gran pèrdua per a la nostra llengua i la poesia.

L'acte va començar per uns discursos d'oficials nombrosos i massa sovint xerraires...en francès, amb contades i càlides excepcions.

Molt menys fades van ser les aportacions dels alumnes recitant la seva producció. Cal esmentar que enguany la collita va ser excepcional a nivell de qualitat i quantitat. Els professors, entusiastes i incansables lluitadors, feien costat als joves poetes. La llengua va bategar i la poesia triomfar.

Alguns diuen que una joveneta ja porta els seus versos a dalt d'un castell... Abans del piscolabis elegant i -molt- generós, ofert pel director de l'OPLC, atent i eficaç,, el representant de la Generalitat va donar a alumnes de liceus el certficat C1 de català.

Michel Bourret

premis poesia

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal