cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Elna

La llengua catalana entra als plens municipals d'Elna

El 21 d'abril, la municipalitat d'Elna va aprovar un canvi del reglament municipal, canvi que permet fer intervencions en llengua catalana.

A l'estat francès, l'afegitó a la Constitució "la langue de la République est le français", reforça la voluntat d'arraconar la llengua catalana de tots els àmbits administratius i públics. 

Recentment el Pere Manzanares, elegit a Elna i president del SIOCCAT, havia intervingut en català, intervencions qüestionades per l'oposició

Sembla que la majoria municipal hagi trobat la manera de fer-ho possible estipulant-lo al reglament de funcionament dels plens, ara sí, les intervencions hauran de ser sempre traduïdes al francès, no fos cas que parlar català afectès els cossols republicans jacobins.

Des del Col·lectiu 2 d'Abril felicitem Elna per a aquesta iniciativa, desitgem que aquesta nova possibilitat de fer servir la llengua catalana sigui utilitzada a Elna evidentment i s'estengui a tots els altres vilatges i altres ciutats de Catalunya Nord.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal