cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

IFCT

Català a la Universitat

 Èxit del DIA MUNDIAL de la POESIA a l’IFCT

 

La celebració del Dia mundial de la poesia va ser un èxit aquest dilluns 21 de març a l’IFCT, l’Institut Franco-Català Transfronterer de la Universitat.

Més de 40 persones van assistir a la presentació dels poemes dels liceans premiats al Concurs acadèmic de poesia en català 2021 (de Maillol, Aragó, Bon Socors, Ceret, Sant Lluís de Gonçagues), així com a la dicció i representació de les produccions poètiques pròpies dels estudiants de 2n any de llicència de català (sota la direcció de llur professora d’Expressió oral Míriam Almarcha), abans que la professora de literatura Miquela Valls reti homenatge a Pere Verdaguer, presentant la seua obra poètica a les « joves plomes ».

El Dia volia ser un pont entre generacions – joves talents i escriptors confirmats, liceans i estudiants, profs del secundari i de la universitat. Diversos escriptors i poetes (Coleta Planas, Joan Francesc Castex, Jordi Sales, Joan Lluís Lluís) van recompensar els « joves escriptors » oferint-los reculls dedicats. L’esdeveniment va ser apreciat pels representants institucionals presents : Annick Truffert, vicepresidenta Formació de la Universitat ; Nicolas Garcia, vicepresident del Consell departamental i president del Consell de l’IFCT ; Pierre Lissot, director de l’OPLC ; Matilda Juanola, encarregada de la llengua catalana al Consell departamental ; Jeroni Vidal, conseller pedagògic de català i representant del DASEN i de l’IEN de català.

Textos i premiats accessibles a: https://oplcat.eu/index.php/2021/06/09/fff/ et www.aplec.cat.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal