cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

APLEC

El Consell Constitucional decideix l'eutanàsia de les llengües regionals

L’APLEC crida a manifestar dissabte 29 a Perpinyà

Una autèntica vergonya. Un escàndol major. La decisió del Consell consitucional el 21 de maig – sol·licitat per diputats En Marche i el Ministre d’Educació Jean Michel Blanquer –

de refusar de legalitzar la immersió lingüística i els accents de les llengües « regionals » tal com havien aprovat una ampla majoria de diputats amb la llei Molac portarà cua.

La decisió sobretot és absurda i il·legítima. És una veritable incitació a la desobediència oberta. L’APLEC i tots els amants del català criden a manifestar dissabte 29 de maig a 3h a la plaça de Catalunya de Perpinyà contra una decisió iniqua, inepta i antidemocràtica. Incita a lluitar encara més contra unes pràctiques injustes, a reflexionar ara que venen eleccions sobre qui permet que s’aprovi aquest permís d’eutanasiar unes llengües ja en dificultat.

L’APLEC demanarà que se suprimeixi la menció de la llengua a l’article 2, manipulat per tots els enemics de les nostres llengües per oposar-s’hi.

Un grapat de parisencs incompetents en lingüística i en pedagogia, que viuen en temps del colonialisme del segle 19, se permeten de rebutjar, en ple segle 21, el respecte de l’alteritat i la diversitat lingüística, en un patètic combat de reraguarda.

Més informació a www.aplec.cat.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal