cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

APLEC

Llei històrica per la protecció del català i de l'ensenyament immesiu

El 8 d’abril 2021 s’ha de marcar amb una creu al calendari: per primer cop una llei francesa ha estat aprovada per garantir « la protecció patrimonial de les llengües regionals i llur promoció ».

Gràcies a la tossuderia del diputat bretó Paul Molac, al suport constant i cada cop més ample de les associacions, dels militants i d’elegits de tots colors, i gràcies al vot decisiu dels parlamentaris LReM – aquí els tres diputats catalans, Romain Grau al capdavant, que és també vice-president del Groupe d’étude Langues régionales a l’Assemblea – un quadre jurídic permet d’ara endavant de protegir les llengües, autoritza la senyalètica bilingüe així com la inscripció oficial i correcta dels noms en llengües regionals a l’Estat civil, i per fi reconeix l’existència i la legitimitat de l’ensenyament dit immersiu per les llengües regionals (la immersió en francès ell ja és la regla per tothom).

Concratament per al català, els petits Martí, Lluís, i altres Núria o Mel·lina haurien de veure respectada la integritat de llur nom, i les classes immersives en català de les escoles Arrels (dins el públic) i de la Bressola (al privat associatiu) perden llur condició de « hors-la-loi ». Ara queda per desenvolupar a tot arreu on la demanda ho justifica aquesta oferta d’ensenyament que garanteix l’excel·lència dels resultats en llengües evidentment però també en francès i en disciplines científiques.

Contacte i precisions : www.aplec.cat.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal