cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 193 ( 8 de juny)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 1 de juny

01 Borràs

  • la mesa del Parlament de Catalunya decideix de retirar l’escó de Laura Borràs i fer un ple extraordinari el 9 de juny per triar el relleu a la presidència del parlament. La vice-presidenta primera, Alba Vergés, amb funcions de presidenta, ha convocat la mesa després d’haver tombat el Tribunal Suprem les mesures cautelars de la cambra contra la decisió de la Junta Electoral espanyola de retirar l’acta de diputada a Borràs sense sentència ferma.

divendres 2 de juny

02 dren

  • en Dren, un dels primers detinguts durant les protestes contra la sentència del procés, l’octubre del 2019 a Sabadell, és absolt de tots els càrrecs de què se l’acusava. L’activista, que al començament del procediment era conegut com a Andrea, va ser privat de llibertat durant un mes a la presó de Wad-ras sota l’acusació d’un delicte de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat.
    En Dren fou empresonat amb dos joves activistes més, que pactaren amb la fiscalia una pena combinada de dos anys i quatre mesos de presó i nou mesos a canvi de no entrar a presó. En Dren, tanmateix, es negà a pactar i el judici continuà en el seu cas. Alerta Solidària, que porta la defensa de la majoria d'independentistes encausats, ha fet un comunicat en què felicita Dren per la seva absolució, però lamenta que “no podrà recuperar el temps passat a la presó i els quatre anys “de patiment sota l’amenaça de tornar-hi”.
  • la Caixa de Solidaritat anuncia que ajudarà econòmicament Dani Gallardo, després que el Tribunal Suprem anunciés, dijous, que ha de complir 4 anys a la presó per desordres públics i atemptat contra l’autoritat, en la manifestació contra la sentència dels independentistes catalans a Madrid, el 16 d’octubre de 2019. L’associació amb la fermesa de la resolució, ingressarà els diners ( 6.000 euros) en el compte del jutjat. La Caixa de Solidaritat, amb aportacions de ciutadans i entitats, informa també que ha destinat 224.000 euros a ajudar 130 represaliats durant el 2022.

dissabte 3 de juny

03 Gallardo

  • desenes de manifestants es concentren davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar suport a Dani Gallardo, després de la condemna del Tribunal Suprem espanyol a quatre anys de presó per haver participat en una manifestació de suport a Catalunya. Arran d’aquests fets, Gallardo ja va passar un any en presó preventiva. La concentració ha estat organitzada pel grup de suport de l’activista i s’hi han afegit més organitzacions i plataformes antirepressives, com ara l’ANC, Òmnium Cultural i els CDR.

diumenge 4 de juny

04 Costa

  • el departament d’Interior, que dirigeix Joan Ignasi Elena, multa amb 601 euros Josep Rafael, l’home que va gravar l’agent dels Mossos d’Esquadra TIP 13450 quan picava l’exvicepresident del Parlament Josep Costa. De fet, aquesta gravació ha estat clau per poder identificar l’agent de la Brigada Mòbil que va agredir Costa amb cops de porra a la mà durant la protesta per la cimera franco-espanyola del 19 de gener a Barcelona. Les imatges han servit al jutge d’instrucció per imputar al policia un delicte de lesions. Posteriorment Josep Costa ha assenyalat que l’article aplicat per a justificar la sanció va ser declarat inconstitucional pel Tribunal Constitucional.

dilluns 5 de juny

05

  • el jutjat penal de Tarragona arrencat el judici contra quatre joves del Camp de Tarragona per la seva participació en les protestes post-sentència del procés. Els encausats s’enfronten a penes de presó d’entre dotze i divuit mesos, acusats dels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat, danys i lesions. Formen part dels divuit investigats en la causa iniciada fa més de tres anys arran dels aldarulls i disturbis que hi va haver per la sentència de l’1-O a Tarragona.
    06 Tarragona
    Es fa una concentració en solidaritat a l’exterior dels jutjats.
    Finalment s'atura el judici per l'absència d'un Mosso, el jutge diu que es continuarà el 26.

dijous 8 de juny

07 Suprem

  • la Sala d’Apel·lacions del Tribunal Suprem espanyol analitza i delibera els recursos presentats pel president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí, contra la revisió efectuada pel jutge Pablo Llarena sobre el seu processament després de l’entrada en vigor de la reforma penal.
    La vista –la resolució es farà pública d’ací a una setmana o dues– pot ser l’última oportunitat perquè el Suprem rectifiqui la seva visió esbiaixada sobre l’abast de la immunitat dels eurodiputats, tenint en compte que el Tribunal General de la Unió Europea entrarà de ple en la qüestió. El 5 de juliol es farà pública la sentència sobre les irregularitats del suplicatori, però també sobre la negativa de l’ex-president del Parlament Europeu David Sassoli de defensar la immunitat de Puigdemont i Comín abans de ser ratificats com a eurodiputats el desembre del 2019.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2049 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1904 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal