cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 192 ( 1 de juny)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 25 de maig

01 TGUE

  • es coneix data per la sentència del Tribunal General de la Unió Europea sobre la immunitat europarlamentària de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Serà el dimecres 5 de juliol. Així ho ha confirmat Puigdemont a través d’un piulet a Twitter. A banda de dictar sentència sobre la immunitat dels tres eurodiputats, el tribunal també es pronunciarà aquell dia sobre la negativa del Parlament Europeu a defensar-la.

divendres 26 de maig

  • una veïna de Viladecans (Baix Llobregat) s’asseu al banc dels acusats del jutjat d’instrucció 16 de Barcelona per haver fet un piulet amb una fotografia de Montserrat del Toro, la secretària del jutjat d’instrucció 13 que es va encarregar de l’escorcoll del Departament d’Economia el 20 de setembre de 2017. La Ramona –tal com és coneguda en el seu entorn– s’encara a dos anys de presó. La fiscalia espanyola i l’advocacia de l’estat l’acusen dels delictes d’obstrucció a la justícia, coaccions i injúries al personal funcionari. També li demanen una multa diària de quinze euros durant cinquanta mesos.

diumenge 28 de maig

  • es celebren eleccions municipals als Països Catalans (menys a Catalunya Nord) amb una forta abstenció al Principat de Catalunya que molts atribueixen al votant independentista com un càstig a ERC, Junts i la CUP i eleccions autonomiques a les Illes Balears i al País Valencià amb victòria clara de la dreta i ultradreta espanyolista.

dilluns 29 de maig

02 audiència Bcn

  • Nou judici pels incidents derivats de la sentència contra el procés. L’Audiència de Barcelona jutja quatre activistes per desordres públics, un dels quals s’enfronta a set anys i mig de presó per haver cremat un contenidor d’escombraries. Per als altres tres la fiscalia demana quatre anys de presó i inhabilitació especial.
    03
    Els fets pels quals son jutjats van passar el 16 d’octubre de 2019 a la zona del passeig de Sant Joan de Barcelona davant el Departament d’Interior. Segons la interlocutòria del jutge instructor, uns 10.000 manifestants volien “alterar la pau pública” i van intentar de trencar la barrera policíaca. Seguidament, es van dirigir fins a la plaça d’Urquinaona, i van fer barricades a la meitat del carrer. És en aquest punt que la interlocutòria assenyala que un dels activistes va encendre els contenidors.

dimarts 30 de maig

04 Tarragona

  • es convoca una concentració pel proper dilluns a Tarragona en solidaritat amb 4 joves independentistes encausats per les protestes post-sentència, i amb acusacions de fiscalia, advocacia de l'Estat i Generalitat, que demanen entre 12 i 18 mesos de presó. La causa va començar amb la investigació a 18 independentistes, per la majoria dels quals es va arxivar, ara doncs 4 d'ells, van a judici.

dimecres 31 de maig

05 TSJC

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya torna a condemnar els quatre membres independentistes de la Mesa del Parlament que encapçalava Carme Forcadell durant l’1-O per haver desobeït el Tribunal Constitucional. La motivació jurídica darrere la repetició del judici ordenada pel Tribunal Suprem ja feia entreveure una nova condemna, però el TSJC ha decidit rebaixar de manera substancial les penes a Lluís Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó i Ramona Barrufet. El tribunal ha condemnat els quatre membres de la Mesa a quatre mesos d’inhabilitació i una multa de 1.200 euros. La sentència conté un vot particular i es pot recórrer.

dijous 1 de juny

06 Dani Gallardo

  • el Tribunal Suprem espanyol condemna Dani Gallardo a 4 anys de presó pels delictes de desordres públics i atemptat contra agents de l'autoritat, en una protesta a Madrid contra la sentència del procés als líders catalans, el 16 d'octubre de 2019. La sala penal del Tribunal Suprem havia de revisar la condemna inicial de Gallardo, de 4 anys i mig de presó de l'Audiència de Madrid i només li ha rebaixat mig any, això implica que Gallardo, si res canvia, haurà de tornar a entrar a la presó, on ja va estar un any en presó preventiva per aquests fets.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2042 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1897 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal