cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 187 ( 27 d’abril)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 21 d’abril

01 Vilafranca

  • la Junta Electoral de Zona ordena a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès que retiri el llaç groc i la pancarta que demana l’alliberament de presos polítics perquè són dos elements que no s’ajusten a la normativa vigent en període electoral. Tots dos símbols havien estat denunciats per un regidor de Cs.

02 Figueres

  • la Junta Electoral de Zona de Figueres obliga a l’Ajuntament de la ciutat a retirar la pancarta amb el lema «Amnistia i Llibertat» penjada a la façana de l’edifici consistorial. El passat 12 d’abril Ciutadans havia interposat una queixa i havia demanat la retirada de la pancarta.

dissabte 22 d’abril

03 Perpinyà

  • es celebra el Sant Jordi alternatiu que organitza el Col.lectiu 2 d'abril en col·laboració amb d’altres entitats a l’Avinguda Lluís Torcatis de Perpinyà.

dilluns 24 d’abril

04 Ponsatí

  • Clara Ponsatí no es presenta al Tribunal Suprem espanyol, tal com ja havia insinuat. Era citada pel jutge espanyol Pablo Llarena perquè declarés acusada d’un delicte de desobediència. L’advocat de Ponsatí, Gonzalo Boye, ha argumentat a TV3 segons la jurisprudència del TJUE, Llarena té l’obligació de suspendre el procediment contra Ponsatí perquè el Parlament Europeu està tramitant la petició d’empara de la seva immunitat.
    Hores després el jutge del Tribunal Suprem espanyol, Pablo Llarena, dona cinc dies a la defensa de Ponsatí perquè acrediti la petició d’empara al Parlament Europeu.

05 Calvo

  • la Junta Electoral de Zona de Mataró acorda apartar el cap de llista de Junts a Argentona, Eudald Calvo, i deixa el partit sense candidat a només un mes de la cita a les urnes del 28 de maig, perquè està condemnat per desobediència per l'1 d'Octubre en primera instància.

dimarts 25 d’abril

06 Bartes

  • el procés judicial contra en Brian Bartés, veí de Mollet, arriba a la seva fi amb la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia. La sala d’apel·lacions ha revisat el recurs presentat per la defensa d’Alerta Solidària i ha reconegut que no s’han acreditat les lesions a un agent dels Mossos, per la qual cosa s’ha reduït l’obligació d’indemnitzar el policia amb 500 €. No obstant això, la condemna pel delicte d’atemptat contra l’autoritat s’ha mantingut, amb una pena d’un any i sis mesos de presó, 270 € de multa i l’abonament de les 2/3 parts de les costes del procés.
    En Brian va ser detingut arran de les protestes de Tsunami Democràtic al Camp Nou el 18 de desembre de 2019 i posteriorment incriminat per una altra manifestació d’un any abans. La fiscalia en un primer moment va carregar dur contra ell i li reclamava fins a 6 anys de presó pels delictes d’atemptats a l’autoritat.

dimecres 26 d’abril

07 Serret

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, a un any d’inhabilitació i 12.000 euros de multa arran de la seva implicació en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Serret presentarà recurs contra la sentència del TSJC: “Em defensaré fins on calgui. Ens confrontarem amb l’estat”

08 vivet

  • la Junta Electoral no admet la candidatura de l’activista i represaliat Marcel Vivet com a número 3 de la llista de Guanyem Badalona que lidera Dolors Sabater.
    L’activista està condemnat a tres anys d’inhabilitació per participar en una manifestació contra l’associació policial Jusapol a Barcelona el 2018.

09 bomber

  • Campanya @Soses27M per l'absolució de Joan Domènech de Santa Maria d’Oló , el bomber Independentista agredit, asfixiat i detingut pels Mossos a Soses en la protesta per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i per reclamar la llibertat dels empresonats. Les Plataformes Antirepressives de Ponent i Barcelona, el Grup de Suport Soses27M i Bombers per la República denuncien que "l'agredit és imputat" mentre "l'agressor té impunitat", ja que l'ara acusat va presentar una denúncia contra els agents que l'havien agredit, aportant informes mèdics i vídeos, però va ser arxivada.

? Aquest dissabte, a ARTÉS: xerrada i vermut

? 6 de maig, a LLEIDA: Manifestació

? 10 de maig, a LLEIDA: judici i concentració de suport

dijous 27 d’abril

10 judes

  • el magistrat de l’Audiència espanyola Manuel García Castellón conclou el sumari dels encausats de l’operació Judes i aniran a judici acusats de formar part d’una organització terrorista.
    A finals de novembre, l’Audiència espanyola va haver de fer marxa enrere i reobrir la instrucció, que el jutge ja donava per tancada. La sala d’apel·lacions del tribunal va acceptar el recurs presentat pels detinguts del 23 de setembre de 2019.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2007 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1862 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal