cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 186 ( 20 d’abril)

 

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 14 d’abril

01 meridiana

  • Roger Guarch, director del diari en línia Kit Media Internacional , és víctima d’una agressió en grup mentre cobria la mobilització 1063a de Meridiana Resisteix per aquest mitjà. Ha rebut puntades de peu i cops al cap per part d’un grup de menors i un major d’edat, que han continuat colpejant-lo una volta era a terra. Els participants a Meridiana Resisteix han fet fora els agressors a crist de « Fora feixistes dels nostres barris ».Roger Guarch ha requerir assistència mèdica en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària.

diumenge 16 d’abril

02 cerdanya

  • desenes de persones es concentren al pas fronterer de la Vinyola a Cerdanya per a demanar al reobertura oficial de tots els passos entre Catalunya Nord i el Principat, després que ja s’hagin obert de manera no oficial. El primer, a Costoja, va ser obert per la prefectura, mentre que la resta han estat oberts pels veïns. El darrer que quedava per obrir era el de la Vinyola, que els veïns van obrir divendres.Després de la concentració, s’ha fet una xerrada sobre frontera i exilis amb el conseller Lluís Puig.

03 cerdanya

  • Hores més tard el Prefecte fa tancar de nou el camí de la Vinyola.

dilluns 17 d’abril

04 prefectura

  • més d’un centenar de persones es manifesten davant la Prefectura de Perpinyà en solidaritat amb els cinc batlles convocats aquest dimarts al Tribunal administratiu de Montpeller per haver adaptar el reglament dels plens municipals a fi de fer possible l'ús de la llengua catalana.

 

  • Cinc relators de l'ONU es mostren "molt preocupats" per les denúncies que ERC els ha fet de "represàlies" a membres del partit. En una resolució que és una resposta a una comunicació de la secretària general de la formació, Marta Rovira, en què denunciava "detencions arbitràries", "persecucions judicials i polítiques" i "intimidacions" a membres d'ERC, els cinc relators consideren "preocupants les denúncies de suposat espionatge cibernètic" i "repressió econòmica", així com "molt preocupants" les denúncies de "represàlies" i "el nombre de persones ferides en el marc d'assemblees públiques i manifestacions" celebrades després de l'1-O.

dimarts 18 d’abril

05 tribunal montpeller

  • el Tribunal Administratiu de Montpeller jutja els ajuntaments d’Elna, els Banys i Palaldà , Portvendres , Tarerac i Sant Andreu per haver canviat el reglament municipal per debatre en català als plens. Diversos polítics sud-catalans s’han desplaçat a Montpeller per donar suport als càrrecs electes nord-catalans com la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, el president d’ERC, Oriol Junqueras amb el diputat Pau Morales i Dolors Sabater i Dani Cornellà de la CUP.
    Òmnium Cultural ha engegat una campanya per a finançar la defensa jurídica dels ajuntaments de Catalunya Nord. El tribunal es pronunciarà el 9 de maig.

06

  • la mesa del Parlament de Catalunya acorda per majoria de presentar al·legacions davant la Junta Electoral espanyola en defensa de l’escó de Laura Borràs, presidenta suspesa de la cambra. ERC i la CUP insisteixen que el seu cas és de corrupció, malgrat que JxCat defensi que va ser objecte de lawfare. Però els tres grups coincideixen en la necessitat de defensar la seva condició de diputada perquè el reglament del parlament determina que només el perdrà en cas d’inhabilitació per sentència ferma.

07 alerta solidària

  • Alerta Solidària recorda que hi haurà 18 judicis polítics a 38 encausats en els 3 mesos vinents : « La desjudicialització serà, en tot cas, per a uns pocs, però no pas per a les que lluiten des de la franquesa i la humilitat del carrer. Per a aquestes, la repressió no s'atura... NOSALTRES TAMPOC! »
  • una part de l’independentisme considera que el pronunciament de cinc relators de l’ONU que insten el govern espanyol a prendre mesures per aturar la persecució política contra ERC, no respon a una acció coordinada de l’exili. Ho expressa la doctora en dret Neus Torbisco en un fil de piulets que ha estat contestat directament per la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

dijous 20 d’abril

09 lleifda

  • la Junta Electoral de la Zona de Lleida dona 24 hores a l’Ajuntament de la ciutat perquè retiri la pancarta de suport als presos i els exiliats independentistes que hi ha a la façana del consistori. L’ens electoral ha donat la raó a l’alcaldable de Valents a les municipals del 28-M, Ángeles Ribes, que va denunciar les “pancartes separatistes” que hi ha a la Paeria.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2000 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1855 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal