cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 181 (16 de març)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 10 de març

01 Valdes

  • Òscar Valdés, el treballador de Ryanair acomiadat després que el ministeri de l'Interior espanyol li prohibís entrar a les zones restringides de l'aeroport del Prat per la seva participació en els talls del Pertús de Tsunami Democràtic, ja hi pot tornar, tot i que de moment no ha recuperat el lloc de treball. Quatre anys després dels fets, el primer independentista represaliat laboral ja no figura en la 'llista negra' del ministeri.

dissabte 11 de març

02 omnium

  • Òmnium Cultural sol·licita que s’imputin 11 policies espanyols i que també s'ampliï la d'un dotzè agent en la macrocausa per les càrregues policials de l'1-O a Barcelona. Segons Òmnium, els oficials en qüestió van ser “directament responsables de les intervencions violentes” que van tenir lloc en diverses escoles de la capital catalana durant el referèndum de l’1-O. Òmnium, acusació popular a la causa, ha recorregut, així, la interlocutòria del jutge instructor, que enviava a judici 47 agents per aquests fets. L'organització ha identificat específicament tres caps d'unitats de policia que, segons afirma, van estar presents a les escoles Estel, Ramon Llull i Pau Romeva a Barcelona durant el referèndum.
  • a Perpinyà es fa la 7a jornada de mobilització en contra el projecte de reforma de les jubilacions, amb unes 10.000 persones segons l’intersindical.

dilluns 13 de març

  • Amnistia Internacional publica l’informe “My Eye Exploded“ (“M’ha esclatat l’ull”) en el que denuncia que els Mossos d’Esquadra i la policia espanyola han fet un ús “sovint imprudent i desproporcionat” de bales de goma en les protestes dels darrers cinc anys a Catalunya.

dimarts 14 de març

03 mesa

  • comença un nou judici a Anna Simó (ERC), Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó (tots tres de Junts), els membres independentistes de la Mesa del Parlament que presidia Carme Forcadell. La presidenta va ser jutjada –i condemnada– al Tribunal Suprem, però la resta dels seus companys de partits independentistes de la Mesa van ser jutjats a part, pel TSJC. La vista va ser anul·lada arran dels recursos i ara es repeteix el judici. En principi, no s’hi espera una absolució, sinó una condemna semblant a l’anterior, tot i que podria ser rebaixada.

dimecres 15 de març

04 roger

  • s’ajorna el judici al Roger del CDR Cerdanya i de l’Ateneu Cerdanya després que aquest hagi decidit plantar la "justícia" espanyola i no presentar-se. Està encausat per participar a la Vaga General del 21 de febrer de 2019, a Puigcerdà. S’ha fet una concentració als jutjats de Girona per donar-li suport. Té una nova citació el 26 de juliol a Girona.

05 mollet

  • són convocats a declarar als jutjats de Mollet tres militants de l’Esquerra independentista i Endavant Vallès Oriental per l’encartellada a Mollet i Granollers per denunciar que feia un any de l’Operació Judes, el cas 23S.

dijous 16 de març

06 vilamú

  • es jutja a la Ciutat de la Justícia de Barcelona Jordi Vilamú, independentista de Manresa que va ser detingut l’11 de setembre del 2021 quan participaba a la Diada Nacional.
    Jordi: "La repressió no em treurà el sentit de l'humor"

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1965 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1820 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal