cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 178 (23 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 17 de febrer

  • el Col·lectiu de Defensa de Represaliats de Via Independència acusa la Caixa de Solidaritat, impulsada per l’ANC i Òmnium, de lentitud a l’hora d’ajudar econòmicament alguns represaliats i d’haver modificar els barems acordats per rebre ajudes.

01 fiscalia

  • la Fiscalia Superior de Catalunya, seguint la resolució del passat dilluns dictada per la Sala Penal del Tribunal Suprem que revisa la pena dels condemnats pel judici del Procés, demana 7 anys de presó, 32 anys d'inhabilitació i 30.000 euros de multa per a Josep Maria Jové, actual diputat d’ERC i president del Consell Nacional d’Esquerra, i 6 anys i tres mesos de presó, 27 anys i 3 mesos d'inhabilitació i multa de 24.000 euros per a Lluís Salvadó, actual president del Port de Barcelona, pels delictes de malversació de fons, prevaricació i desobediència per l’organització de l’1-O des del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda. Per a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, la Fiscalia sol·licita un any d’inhabilitació i 18.000 euros de multa per desobediència al Tribunal Constitucional pels preparatius del Referèndum, sota la direcció de Jové, segons recull l’escrit d’acusació que ha fet públic la Fiscalia aquest divendres.

dissabte 18 de febrer

02 cementiri

  • al cementiri de l’Oest a Perpinyà, es fa un acte d’homenatge i de dignificació als 841 refugiats republicans de la Guerra Civil que van ser enterrats en la fossa comuna d’aquest cementiri.

03 Cuixà

  • centenars de persones omplen l’abadia de Sant Miquel de Cuixà en el funeral de Maria Lluïsa Oliveres, mare de Toni Comín, que va morir el 9 de febrer.

dilluns 20 de febrer

04 Puig

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admet la seva competència per a jutjar Lluís Puig, conseller de Cultura l’any 2017, per desobediència arran de la denúncia de l’Ajuntament de Vilanova de Sixena, i remet la causa de l’ex-conseller de Cultura Santi Vila a un jutjat de Barcelona.
    Puig és acusat de desobediència per haver-se negat a lliurar part de les obres d’art de Sixena que s’exposaven al Museu Nacional d’Art de Catalunya. El mes de gener, el Tribunal Suprem espanyol va reconèixer la condició de diputat de Lluís Puig i va considerar que el TSJC era l’òrgan competent per jutjar-lo, atès que és aforat.

dimarts 21 de febrer

05 audiència Bcn

  • l’Audiència de Barcelona condemna a cinc i dotze mesos de presó per atemptat a l’autoritat cinc dels independentistes jutjats pels incidents del 30 de gener del 2018 al parc de la Ciutadella de Barcelona per la investidura fallida de Carles Puigdemont, conegut com el ’cas dels 7 del 30G’.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1942 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1799 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal