cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 176 (9 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 3 de febrer

01 Lleida

  • l’Audiència de Lleida absolt els acusats per la protesta a la subdelegació del govern a la capital del Segrià arran de la detenció de Carles Puigdemont, ara fa gairebé cinc anys. Els onze absolts, entre els quals hi ha el raper Pablo Hasel, eren acusats de delictes de desordres públics agreujats, atemptat contra l’autoritat i de lesions contra agents dels Mossos d’Esquadra.

dissabte 4 de febrer

02 Gerrminal

  • Jordi Magrià (Bicman) : @john_germinal un altre represaliat de l'operació judes.
    Recordeu que estan acusats de terrorisme, sense que hi trobessin cap prova, això és la justícia espanyola.

03 Xelj

  • Joel Muñoz, conegut com Xelj, fa aquest tweet: 18 anys de presó en la meva primera causa per uns suposats delictes de danys informàtics i revelació de secrets en relació a l'1 d'octubre.
    El meu cas és complex, per això hem fet un "mini reportatge" de 6 minuts, s'agraeix molt la difusió! Salut
    https://twitter.com/i/status/1621892089221988353

diumenge 5 de febrer

04 Prada

  • a Prada es fan els actes de la 54a Renovació de la Flama de la Llengua amb la visita a la tomba del filògeg Pompeu Fabra, en presència del seu nét.

dilluns 6 de febrer

05 Martí Claret

  • l’activista independentista Martí Claret surt en llibertat dels jutjats després d’haver estat detingut pels Mossos d’Esquadra acusat d’haver fet una pintada a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia i al local del PSC. Claret, que també és secretari nacional de l’ANC i membre de la Intersindical, va ser citat a declarar el mes de desembre juntament amb un altre activista, Joan Mangues, però no s’hi va presentar. Divendres, els Mossos van activar una ordre de detenció i avui ha estat detingut als afores d’Igualada.

06 Bicman

  • Jordi Magrià (Bicman) publica el dibuix d’Adrià García. (Palamós)
    Perseguit per la justícia espanyola. Lluitador fins al final.

dimarts 7 de febrer

07 Coll

  • el Coll de Banyuls torna a ser obert.

08 Borràs

  • Jordi Magrià (Bicman) publica un tweet amb el dibuix de Laura Borràs :
    « Parlant de represaliats, no oblidem a la Laura Borràs, perseguida, no per corrupció, sinó perquè és la Laura Borràs.
    El dia 10 ha de presentar-se en el TSJC.

    ER i la CUP es desmarquen de la crida a la mobilització davant del TSJC, que es durà a terme a les 9 del matí. »

dimecres 8 de febrer

  • Comunicat oficial del Govern del Consell de la República per mostrar el seu suport a la Presidenta Laura Borràs davant la persecució judicial: "l’estat Espanyol té el ferm convenciment que tots els mètodes per derrotar l’independentisme són vàlids i, per tant, és el nostre deure fer-hi front conjuntament amb les eines imprescindibles per evitar-ho: determinació en la confrontació, coordinació en l’estratègia i unitat en la defensa".

09 Germinal

  • Jordi Magrià (Bicman) : cada dia posaré el retrat d'un represaliat. No se'ls visualitza prou, cada un d'ells podrien ser els nostres fills, germans, amics...
    Feu RT, poseu #, doneu-los ànims, expliqueu el seu cas, etiqueteu als amics i aquells als que se'ls hi ha de caure la cara de vergonya…
    Avui Germinal Tomàs, el CDR de Mollet empresonat en l'Operació Judes.

10 Arran

  • la policia espanyola deté sis militants de l'organització juvenil Arran a les comarques de Ponent. Segons ha informat la mateixa organització a través de les xarxes socials, primer han estat dos els detinguts i a la tarda quatre més, en el que han qualificat d'una operació repressiva. Els detinguts, que serien veïns de les comarques del Pla d'Urgell i l'Urgell, han estat traslladats a la comissaria de la policia a Lleida. Arran també informa que l'operació tindria origen en unes investigacions de mesos enrere, amb acusacions per delictes greus. Per tot plegat, s'ha convocat una concentració al davant de la comissaria.

dijous 9 de febrer

11 Aragonès

  • la visita a Catalunya Nord del president Pere Aragonès comença a Prats de Molló per visitar la Casa Macià. Després Aragonès també visita el Col·legi Pompeu Fabra de La Bressola, l’Aimé Giral, la Casa de la Generalitat a Perpinyà i Ràdio Arrels. Demà serà a Tolosa en l’acte on assumirà la presidència de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

12 Arran

  • es fa una concentració davant als jutjats de Lleida per reclamar la llibertat dels joves independentistes d'Arran detinguts en l'operació de les forces espanyoles.
    Després de passar tota la nit a la Comissaria Provincial surten en llibertat tots els detinguts. El col·lectiu d’advocats ha revelat que els detinguts feia un any que eren investigats per la policia espanyola, que va procedir a fer les detencions sense haver notificat prèviament cap procés judicial. A més, va demanar d’escorcollar els seus domicilis i se’ls han requisat mòbils i ordinadors.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1928 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1785 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal