cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 167 (8 de desembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 2 de desembre

  • els advocats de la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai),que actuen en representació dels interessos de Jordi Turull,demanen que el jutge Carlos Lesmes sigui apartat del cas dels indults que es debat al Tribunal Suprem espanyol. Argumenten que Lesmes ja està contaminat per l’afer per les declaracions que ha fet des del 2018 sobre la qüestió, en tant que màxim responsable del poder judicial, i perquè ja va intervenir en l’incident de recusació de Pablo Llarena. Els indults es troben en període de revisió perquè el Suprem va admetre a tràmit el recurs contenciós presentat pel PP, Cs i Vox, a més del qui era delegat del govern espanyol a Catalunya el 2017, Enric Millo.

diumenge 4 de desembre

01 diumenge territoris

  • segons informa el periodista Quico Sallés del digital El Mon, la fiscalia espanyola investiga grups que ‘alliberen’ territori simbòlicament. Atribueixen als col·lectius investigats un total de 51 accions que consideren "sabotatges", entre les quals hi ha la col·locació de pancartes i danys a monuments franquistes.

dilluns 5 de desembre

02 jutge

  • la defensa dels quatre líders d’ERC que van ser empresonats, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa, presenten la recusació del jutge Carlos Lesmes a la sala tercera del Tribunal Suprem espanyol, encarregada de la revisió dels indults. D’aquesta manera se sumen a la petició presentada divendres passat per Fundiespali, representant de Jordi Turull , per recusar Lesmes en la revisió dels indults.

03 c2a

  • el Col·lectiu 2 d’Abril envia una carta a tots els batlles de Catalunya Nord per a denunciar l’actitud de l’estat francès envers el català. El col·lectiu demana de fer costat als 16 municipis que han adaptat el reglament perquè es pugui utilitzar el català en els plens si després es tradueix al francès. Cal recordar que l’estat francès, via els prefectes, han portat aquests consistoris als tribunals.

dimarts 6 de desembre

04 adrian sas

  • el grup de suport Sas absolució anuncia l’inici de la campanya en solidaritat amb Adrián Sas, amb un acte unitari a Vilafranca del Penedès el proper diumenge 11 de desembre. Adrián Sas està pendent de ser citat per a ingressar a la presó després de la sentència de 3 anys, 6 mesos i 1 dia de presó pels aldarulls causats durant l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre davant el Parlament.

05 dm mani

  • més de 10.000 persones assisteixen a la manifestació organitzada per l'ANC en contra del nou delicte de desordres públics agreujats, pactat entre el govern espanyol i la Generalitat. Més de seixanta entitats han donat suport a la convocatòria. L’Assemblea emplaça el Govern a no pactar cap nou delicte repressiu contra el moviment independentista, i crida a derogar el crim de sedició sense una contrapartida repressiva. A Lleida un total de 20 entitats donen suport a la concentració davant la seu del PSC.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1865 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1722 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal