cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 164 ( 17 de novembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 10 de novembre

  • el president espanyol Pedro Sánchez anuncia la reforma de la sedició, un delicte que va qualificar d’anacrònic (el redactat és de 1822). La proposta, que encara ha de ser sotmesa a esmenes al congrés espanyol, substitueix el delicte per una nova versió de desordres públics agreujats.

divendres 11 de novembre

  • Junts, la CUP, l’Assemblea Nacional Catalana, el Consell de la República i Òmnium Cultural es mostren inquiets per si la reforma de la sedició agreuja la repressió, el delicte de desordres públics és, en paraules de Xavier Antich “un pas endavant en la persecució del dret de protesta i la criminalització de la dissidència política”.ERC i el PDECat ho veuen com un pas endavant en la desjudicialització.

dissabte 12 de novembre

01 marató

  • es fa l’acte final de la Marató antirepressiva” al pati de l’antiga presó Model de Barcelona. La marató va començar el passat mes de juny i durant aquests mesos s’han organitzat una cinquantena d'actes, teixint vincles de solidaritat entre casos d'arreu dels Països Catalans.
  • l’ANC convoca una manifestació contra el nou delicte de desordres públics. Considera que es preten castigar la mobilització independentista als carrers.
    La manifestació es farà el 6 de desembre a Barcelona i acabarà al Palau de la Generalitat. El Consell per la República denuncia que l’acord ERC-PSOE pretén acabar amb l’activisme de base de l’independentisme i amb l’exili.

dilluns 14 de novembre

02 aeroport

  • l’Audiència de Barcelona condemna per primer cop un dels manifestants del Tsunami Democràtic, concretament de la protesta a l’Aeroport del Prat. L’acusat és un jove de Vic de nom Eduard, que ha acceptat una condemna de tres anys i quatre mesos de presó per un delicte de desordres públics i un altre d’atemptat contra l’autoritat. A més, se li ha imposat una multa de 1.400 euros.
    Inicialment, la fiscalia demanava una pena de nou anys, però l’ha rebaixat i ha arribat a un acord amb la defensa del manifestant per no ingressar a la presó amb la condició que el condemnat no delinqueixi en un període de quatre anys.

03 Parlament europeu

  • membres de la Plataforma Antirepressiva de Ponent es reuneixen al Parlament europeu amb Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comin per a denunciar la repressió de l’estat espanyol i fer difusió del cas dels 11 de la subdelegació, que seran jutjats el 23 i 24 de novembre a l’Audiència de Lleida. Cadascun d’ells s’enfronta a més de cinc anys de presó per la protesta del 25 de març de 2018 davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida contra la detenció de Puigdemont a Alemanya. La plataforma ha convocat també una mobilització de protesta el 19 de novembre, quatre dies abans de la vista.

dimarts 15 de novembre

04 mesa

  • la Sala Penal del Tribunal Suprem anul·la la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 19 d’octubre del 2020 que va condemnar als membres independentistes de la Mesa del Parlament que presidia Carme Forcadell per delicte de desobediència en relació amb la tramitació d’iniciatives parlamentàries relacionades amb el procés independentista que va concloure amb el referèndum del Primer d’Octubre del 2017. Considera que hi va haver manca d’imparcialitat de dos magistrats. D’aquesta manera, la sala estima el recurs d’Anna Simó, al qual es van adherir Lluís Maria Corominas, Ramona Maria Barrufet i Lluís Guinó. El tribunal va absoldre a la cinquena acusada, Mireia Boya.

05 TC

  • El ple del Tribunal Constitucional espanyol reconeix que Carles Puigdemont i Toni Comín són eurodiputats i doncs desestima el recurs d'empara formulat per ells dos en el que qüestionaven la decisió de la Junta Electoral Central espanyola de no incloure'ls en la relació de diputats electes comunicada al Parlament Europeu, per no haver realitzat l'acatament a la Constitució després de les eleccions celebrades el 26 de maig de 2019. El Parlament Europeu, en sessió del 13 de gener de 2020, va acceptar la seva elecció com a diputats europeus.

dimecres 16 de novembre

07 roger verdaguer

  • Roger Verdaguer no reconeix el tribunal en el judici a Terrassa per la manifestació contra la inhabilitació de Quim Torra : "No teniu autoritat moral per jutjar-me, però vosaltres teniu el poder. No us reconec, marxo del judici".

08 victor verdejo

  • una concentració solidària davant l’Audiència Provincial de Barcelona acompanya Víctor Verdejo veí de Vilanova i la Geltrú , encausat per les protestes de Tsunami Democràtic a qui la fiscalia demana 7 anys de presó i 3900 euros en multes. La causa s’emmarca en la protesta postsentència de 2019 celebrada al Camp Nou durant un Barça-Madrid.

09 barrientos

  • Quico Sallès del digital El Mon escriu : « El totpoderós president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ha caigut en desgràcia a ulls dels seus mateixos companys del Tribunal Suprem. Una situació sorprenent, ateses les seves implacables sentències contra líders del Procés. La sentència del Suprem signada entre d’altres pel president de la sala Penal, Manuel Marchena, aquest dimarts, que anul·la el judici a la Mesa de Carme Forcadell que Barrientos va presidir precisament per la seva manca d’imparcialitat és un clatellot dur. Una decisió que s’afegeix a la recusació que els seus companys de toga li van fer per al judici als membres independentistes de la Mesa que presidia Roger Torrent, celebrat el passat octubre. »

Berenguer Ballester

 

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1844 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1700 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal