cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

CRONOLOGIA 163 ( 10 de novembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 4 de novembre

01 Casal

  • el President Carles Puigdemont i els consellers Lluís Puig, Clara Ponsatí i Toni Comin assisteixen a l’homenatge literari i musical a Joan Fuster que es fa al Casal de Perpinyà

dissabte 5 de novembre

02 Plaça Rigau

  • al matí l'acte "Repressió d'Estat contra les nacions en lluita" es fa a la Pl. Rigau de Perpinyà amb la intervenció de Nicolas Garcia, batlle d’Elna, municipi amenaçat per l'Estat francès per parlar en català als plens : "judicialment només podem guanyar, sinó serà un judici polític fet des dels tribunals" i Ulivieru Sauli militant cors de Core in Fronte que comença parlant d'Yvann Colonne: "militant que ha viscut lluitant i ha mort per culpa de l'Estat francès". "Més forta serà la repressió, més forta se farà la nostra determinació".

03 Marató

  • a migdia es fa l’acte central de la Marató Antirepressiva amb un vermut solidari al Casal de Perpinyà.

04 manifestació

  • a la tarda 1.200 persones, a la crida del Col·lectiu 7 de Novembre, es manifesten pels carrers de Perpinyà darrera la pancarta « Sem catalans, fem Països catalana », fins arribar davant del Castellet, sense la bandera francesa, on es fan els parlaments. Es denuncia el tancament dels passos transfronterers com el del coll de Banyuls i el fet que la prefectura dels Pirineus Orientals no permeti als regidors dels municipis expressar-se en català als plens. Després dels parlaments es fa una marxa de torxes fins a la Casa Musical on hi hagut diverses actuacions musicals per tancar la diada.

05 Casa GenCat

  • la Casa de la Generalitat a Perpinyà atorga, en un acte públic, el primer premi Carles de Llar a Laura Bertran, periodista a Ràdio Arrels, pel seu recorregut professional i militant al servei de la llengua catalana a Catalunya Nord.

06

  • fa cinc anys, des del 5 de novembre del 2017, que el col·lectiu Enriqueta Gallinat, un grup de veïns de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona, es concentra cada vespre al carrer Urgell amb l’avinguda de Roma per a denunciar i lluitar contra la repressió a Catalunya. Fa cinc anys demanàvem que els polítics i representants de les entitats “tornessin a casa”, des de la presó o des de l’exili, i perquè acabés la repressió. Ara es demana l’amnistia, el final de la repressió i la independència.

dilluns 7 de novembre

  • l’Audiència de Girona absolt Ricard Llorente, regidor a l'Ajuntament de Vilajuïga (Alt Empordà), acusat per part de l’excap de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra i actual màxim responsable de la poderosa Comissaria General d’Informació, l’intendent Carles Hernàndez, d’haver-li llençat una pedra de grans dimensions en una manifestació el 6 de desembre de 2018 a Girona. Queda provat que l’acusat va llençar un globus de pintura, que el jutge considera una forma de protesta i no un acte violent contra els agents.
  • sentència ferma després que l’Estat espanyol no ha presentat recurs contra la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), difosa el juny passat, en la qual el condemna per haver vulnerat el dret a la intimitat d'almenys 20 dels 33 jutges i magistrats catalans que es van pronunciar a favor del dret a decidir el 2014, la seva foto, extreta de la base de dades policials, es va publicar al diari La Razón, sota el títol La conspiració dels 33 jutges sobiranistes.

dimarts 8 de novembre

07_ficalia.jpg

  • la fiscalia de Figueres recòrre contra l'arxivament de la causa del tall de l'Autopista. Segons Alerta Solidària aquest moviment de la fiscalia espanyola es deu a la convocatòria dels actes transfrontarers al Portús i a la Jonquera, previstos el dissabte 19 de novembre arran dels 3 anys del tall. Uns actes convocats pel Comitè de Solidaritat Catalana, Alerta Solidària i altres entitats.

08 eurocambra

  • l’informe preliminar del comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de Pegasus apunta al govern espanyol com a responsable de l’espionatge a l’independentisme. El document, que encara és un esborrany elaborat per la ponent Sophie in ’t Veld i que haurà de passar el període d’esmenes, lamenta la “poca informació aportada fins ara” per l’executiu espanyol sobre l’espionatge, però apunta que està “generalment assumit” que les autoritats espanyoles estan darrere de l’espionatge.

dimecres 9 de novembre

09 Arran

  • comença el judici contra sis membres d'Arran Jovent per una acció del 2017 a la seu del PP a Barcelona que reivindicava el referèndum. El partit es va retirar de la causa, però Fiscalia demana penes multa.

10 sindic 1 O

  • la Fiscalia de Barcelona demana que els cinc síndics electorals de l’1-O siguin jutjats al Tribunal Suprem, ja que un d’ells, Josep Pagès, és diputat al Congrés per Junts, i el seu aforament és a l’alt tribunal espanyol. L’Audiència de Barcelona va resoldre, el juliol passat, que el judici contra els cinc síndics electorals de l’1-O s’ha de repetir, tal com demanava la fiscalia en considerar que la magistrada del penal 11 de Barcelona, que els va absoldre, no va interpretar bé les proves.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1837 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1693 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal