cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 159 ( 13 d’octubre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 6 d’octubre

Nosaltres acusem

  • l'Assemblea Nacional Catalana posa en marxa la campanya "Nosaltres acusem", que vol recollir el suport de la ciutadania perquè el Parlament de Catalunya creï una comissió d'investigació sobre l'amplitud i l'abast de la causa general de la justícia espanyola contra el moviment independentista. L'objectiu final és fer arribar l'informe de la comissió al Consell d'Europa.
  • El tret de sortida de la campanya es durà a terme amb una acampada de dos dies, el 15 i 16 d'octubre, a la plaça Catalunya de Barcelona, coincidint amb el 5è aniversari de l'empresonament dels Jordis.

divendres 7 d’octubre

02 reguant

  • el Tribunal Suprem espanyol condemna la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya Eulàlia Reguant a una multa de 13.500 euros. El tribunal la considera culpable d’un delicte de desobediència greu a l’autoritat per haver-se negat a contestar a les preguntes de Vox en el judici contra el procés, però no la inhabilita del càrrec de diputada.

03 mesa

  • el judici contra els membres independentistes de la mesa del parlament que presidia Roger Torrent per haver tramitat resolucions sobre l’autodeterminació i contra la monarquia ha acabat amb la crida dels tres acusats que continuaven en el judici —després de la plantada d’ahir de Josep Costa— perquè el tribunal aturi la ingerència de la justícia espanyola, amb el Tribunal Constitucional al capdavant, sobre l’activitat normal del Parlament de Catalunya.

05 junts

  • els militants de Junts acorden de sortir del govern en una consulta en què els partidaris de no continuar al govern s’han imposat amb el 55,73% dels vots.

dissabte 8 d’octubre

04 Guinardó

  • al Parc del Guinardó de Barcelona l’Ateneu la Bullanga, i les assemblees d’Endavant i Arran del barri organitzen la IV Jornada antirepressiva del Guinardó, per mostrar la seua solidaritat cap a les persones represaliades per l’estat espanyol.
    Enguany la jornada està emmarcada dins la campanya de la Marató Antirepressiva, resposta col·lectiva contra la repressió que hem patit els darrers anys als Països Catalans. Els diners que recollim aniran a pagar les despeses judicials i d’advocats que comporten els diferents casos.

dilluns 10 d’octubre

06 la directa

  • La Directa denuncia que la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia van espiar una cinquantena de telèfons mòbils de l’esquerra independentista entre el novembre del 2017 fins al primer trimestre de l’any 2019. Entre els afectats figuren militants d’Endavant, de l’organització antirepressiva Alerta Solidària, de la CUP, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i de nombrosos CDR. L’Audiència espanyola també va autoritzar intervencions telefòniques contra l’entorn del Consell per la República i l’ANC.

dimarts 11 d’octubre

07 Tarragona

  • el jutjat penal de Tarragona jutja Domingo Lorenzo de Vila-seca acusat de ser l’autor de les pintades que van aparèixer el desembre del 2017 en un contenidor i al castell de Vila -seca : CAT 155 T.C. Citat per la policia local el gener del 2018 Domingo Llorenzo es va negar a declarar.
    Una cinquantena de persones s’ha concentrat davant l’oficina municipal de la policia per donar-li suport i defensar la seva innocència. Lorenzo, seguint les recomanacions del seu advocat, ha decidit no declarar.

08 banos

  • un jutjat de Madrid condemna Antonio Baños a quatre mesos de presó per no haver respost a les preguntes de Vox durant el judici contra el procés. Tot i això, la sentència no és ferma i encara s’hi pot interposar un recurs en contra en un termini de deu dies. És una pena més greu que la imposada a la diputada Eulàlia Reguant, que va ser condemnada pel Tribunal Suprem espanyol a pagar una multa de 13.500 euros pels mateixos fets.

dimecres 12 d’octubre

09 alcarràs

  • l’Audiència de Lleida confirma la condemna a un any d’inhabilitació i sis mesos de multa per a l’ex-batlle d’Alcarràs Miquel Serra. El tribunal ha desestimat el recurs d’apel·lació de Serra i ha estat condemnat per un delicte de desobediència per haver desatès la Junta Electoral, que durant les eleccions de l’abril del 2019 li va ordenar que despengés estelades d’una plaça pública i retirés una placa commemorativa del referèndum.

dijous 13 d’octubre

10 roger

  • en Roger, el jove que va denunciar agressions d’agents de la policia espanyola a Via Laietana, ha estat absolt de tots els càrrecs, uns dies després del judici encreuat a l’Audiència de Barcelona que també ha acabat amb l’absolució dels agents. Ho ha anunciat a les xarxes Alerta Solidària i Fora de Càmera, el grup de suport d’en Roger. Li demanaven tres anys de presó per atemptat contra l’autoritat. Els agents van ser jutjats per un delicte contra la integritat física i moral, amb acusacions que podien arribar a penes de quatre anys de presó i inhabilitació.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1809 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1665 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal