cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 144 ( 23 de juny)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 17 de juny

divendres joel munoz

  • Joel Muñoz demana que es faci difusió del seu cas . És veí de Vila-rodona i actualment membre de la Federació Anarquista de Catalunya (FAC) , el 27 de febrer de 2018 va rebre la visita a casa seua de nou agents de la Guàrdia Civil espanyola. Entre d'altres van prendre-li tot el material informàtic i van emportar-se'l detingut, acusat de presumptes delictes de danys informàtics i revelació de secrets, així com de formar part de l'OpCatalonia que protestava contra la repressió de l'estat espanyol.

dissabte 18 de juny

dissabte tarragona

  • es tanca el cicle "Repressió quilòmetre zero" amb una taula rodona de represaliats del Camp de Tarragona.

dissabte Cuixà

  • el Casal del Conflent presenta a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà el llibre « CUIXÀ, EXILI I REFUGI. Un testimoni al peu del Canigó 1965-1985 » de Jordi Tomàs amb la participació del Conseller Lluís Puig, Antoni Glory, Ramon Gual, Roser Vernet, l’antiga cuinera de Cuixà, i l’autor.

diumenge 19 de juny

diumenge Reeixida

  • la Fundació Reeixida anuncia que el divendres 8 de juliol a les 18h, membres del govern català a l’exili, seran present a la inauguració de les « rutes de la llibertat » a CatalunyaNord , en un acte que es farà davant del monument erigit a Sant Cebrià a la memòria de Lluís Companys i als catalans morts per la llibertat. La Fundació Reeixida ha volgut donar a conèixer els camins d'evasió traçats per independentistes catalans durant la Segona Guerra Mundial i explicar la seva contribució en la lluita contra el feixisme.

diumenge coll de la Manrella

  • més de vuitanta caminants participen en la Ruta de l’Exili entre La Vajol-Les Illes-La Vajol, organitzada per la Plataforma Stop Mare Mortum. Es fan diverses activitats i una xerrada al Coll de Manrella al monument a Lluis Companys sobre els exilis d'abans i ara, amb Sergi Barba, Slovodan Minic i Teresa Ferrer.
  • a les eleccions legislatives franceses Catalunya Nord elegeix quatre diputades del Rassemblement National.

dilluns 20 de juny

dilluns badalona

  • com cada dilluns els badalonins es troben a la Plaça de la Vila contra la repressió i per la Independència.

dimecres 22 de juny

  • la fiscalia retira l'acusació en el judici a les quatre dones antifeixistes encausades per manifestar-se el 29 de setembre 2018 contra una marxa d’un sindicat policial espanyol ultra-dretà a Barcelona per homenatjar a la violència policial del 1r d’octubre.
  • L’organització juvenil Arran va convocar aquell dia una concentració de rebuig prevista com a «Holi Festival», es pretenia llençar pols de colors contra la grisor policial i feixista. La festa però va acabar amb duríssimes càrregues policials dels Mossos d’Esquadra. Les quatre militants antifeixistes, identificades en acabar aquella protesta van ser detingudes per dur a sobre bosses de pols de pintura.

dimecres conveni

  • L’Estat, la Regió i el Departament signen un acord marc per a desenvolupar l'ensenyament del i en català. A partir d’ara s’haurà de redactar un conveni que precisi que d'aquí a 10 anys tots els alumnes de Catalunya Nord han de poder aprendre el català des de l’escola maternal fins a la universitat sigui en immersiu, bilingüe o iniciació. El projecte l’ha portat l’Oficina Pública de la Llengua Catalana amb la participació de l’Acadèmia de Montpeller.

dijous 23 de juny

dijous adrià

  • l’Audiència de Barcelona absolt el jove independentista Adrià del Clot que s’enfrontava a vuit anys de presó acusat d’haver pegat a un mosso d’esquadra en una manifestació contrària a un acte del sindicat policial Jusapol a Barcelona, al setembre del 2018. Estava acusat de desordres públics i atemptat contra l’autoritat per un suposat cop amb una bandera al mateix agent que acusava Marcel Vivet. En la sentència els magistrats consideren que cap de les proves fotogràfiques aportades per la Fiscalia en la seva acusació és suficient per atribuir al jove l’agressió per la qual estava processat.

dijous Flama

  • 500 nins i nines de les escoles del Conflent i del Riberal arriben a Vilafranca amb el tren per acollir la Flama del Canigó que avui s’escampa a tots els Països Catalans per encendre centenars de fogueres de la Nit de Sant Joan.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1697 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1584 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1553 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal