cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 136 ( 28 d’abril)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 21 d’abril

  • l’Audiència de Barcelona absolt dos joves de Calldetenes i Terrassa pels aldarulls que es van produir a Barcelona en el tercer aniversari de l’1-O. La fiscalia els demanava cinc anys de presó per desordres públics i atemptat a l’autoritat. Alerta Solidària ha celebrat l’absolució i ha subratllat que la sentència de l’Audiència “s’esforça a justificar les contradiccions dels policies evitant la denúncia per fals testimoni”.

divendres 22 d’abril

divendres sabadell

  • a Sabadell el col·lectiu « Gent de la Plaça » porta 1.000 dies reivindicant la llibertat dels presos polítics, l’amnistia i la independència. Des del juliol, cada dia es troben de 12 a 1 per demanar el retorn de la pancarta al balcó de l'ajuntament, demanant la llibertat dels presos polítics.

dissabte 23 d’abril

dissabte Torcatis

  • es celebra al passeig Torcatis de Perpinyà l’acte “Parla-me… Diguis-me coses!” organitzat pel col·lectiu 2 d’abril. L’acte s’havia de celebrar el mateix 2 d’abril però es va suspendre degut al mal temps.

diumenge 24 d’abril

diumenge vic

  • per commemorar els deu anys de l’ANC, voluntaris de l’entitat formen una “megaestelada” humana al mig de la plaça Major de Vic. L’acció es fa a les 17.14 i hi participen centenars de persones.

 

dilluns 25 d’abril

  • dilluns cerveraa Cervera es fa la 234ena trobada a la plaça Major per reivindicar els drets i les llibertats del nostre país, la fi de la repressió i el retorn dels exiliats.

dilluns totosa

  • aTortosa 221 dilluns contra la repressió i pel retorn dels exiliats amb David Fernandez, vicepresident de l’Anc, com invitat .

dilluns girona

  • a la Plaça del Vi de Girona 237è dilluns per l’amnistia dels presos polítics, per tots els represaliats i pel retorn en llibertat dels exiliats, amb un debat sobre la cultura popular.

dimarts 26 d’abril

  • l’independentista Jordi Riba Oliveras denuncia un sotsinspector del Cos Nacional de Policía de la Comissaria General d’Informació destinat a Barcelona, d’haver-lo estat vigilant durant tres anys , fins i tot amb balises de localització, sense ordre judicial. El cas es va descobrir quan Riba va saber en portar al cotxe mecànic que portava una balisa i una targeta SIM propietat del policia ara investigat. El sotsinspector implicat de la policia espanyola va reconèixer davant la jutgessa instructora que els seguiments i la localització es va fer sense ordre judicial, condició indispensable per portar a terme una vigilància d'aquesta mena.

diamrts bcn

  • la sala d'apel·lació de Barcelona fa una vista judicial per valorar la inclusió de la documentació del cas d'Adrià Catasús, acusat pel mateix agent que va acusar Marcel Vivet de fer-li un cop al canell, com a prova a valorar pel recurs contra la condemna de cinc anys de presó. La defensa de Vivet qüestiona la credibilitat de l'agent que va acusar-lo a ell i a Adrià Catasús del mateix cop.

dimecres 27 d’abril

  • el ple del Parlament aprova, amb els vots a favor de PSC, ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem, que es formuli una denuncia, en nom de la cambra catalana pels fets que s’han evidenciat amb relació al programa d’espionatge Pegasus i que podrien ser constitutius de delicte.
  • l’Audiència de Girona jutja dos joves més per les protestes contra la sentència als presos polítics. La fiscalia els acusa de desordres públics i atemptat contra agents de l’autoritat i demana que els condemnin a 6 anys i 1 dia de presó a cadascun.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1641 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1528 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1497 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal