cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 132 ( 31 de març)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 24 de març

24 Vic

  • es fa a Vic un acte de suport a Pau i Molí exigint la seua absolució i denunciant la repressió de la conselleria d’Interior al moviment independentista. Els propers 31 de març i 1 d'abril tindran lloc actes polítics a Terrassa i Calldetenes. Molí, veí de Calldetenes i Pol de Terrassa, s’enfronten a un judici per delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat durant les mobilitzacions de l’1-O del 2020. El cas es jutjarà el proper 6 d’abril a l’Audiència Provincial de Barcelona.

divendres 25 de març

  • l’activista Adrián Sas, veí de Vilafranca del Penedès, presenta un recurs de cassació al Tribunal Supremo contra la sentència del TSJC que el va condemnar a 3 anys i mig de presó per considerar-lo l’autor de les lesions a un agent antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls que hi va haver davant el Parlament durant el primer aniversari de l’1-O.

dissabte 26 de març

26 Munoz

  • l’activista informàtic Joel Muñoz, a qui demanen 18 anys de presó, demana suport popular per pagar la multa de 10.800€. L’acusen de dany informàtic i revelació de secrets per suposadament haver realitzat accions des d’Anonymous a l’Operació Catalunya contra webs i serveis governamentals, estatals i empreses espanyoles des de l’1-O del 2017 fins al 27-F del 2018.

26 Mollet

  • Mollet es mobilitza contra la repressió i en suport a en Brian, el seu veí condemnat a 1 any i mig de presó per defensar el dret a l’autodeterminació, la sobirania popular i la llibertat dels presos polítics.

dimarts 29 de març

29 Serret

  • el Tribunal Suprem espanyol obre judici oral contra l’ex-consellera Meritxell Serret per un delicte de desobediència greu i acorda l’enviament de la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per ser l’òrgan competent perquè és aforada. Finalment, no serà jutjada per malversació de cabals públics, ja que la fiscalia no va formular acusació per aquest delicte.
    Serret va tornar de l’exili el 12 de març i va comparèixer al Suprem per a regularitzar la seva situació processal.

29 Embranzida

  • la sentència absolutòria per el Pol i els 7 de la Seu d’Urgell esdevé ferma i definitiva. La mobilització que dona origen a aquesta causa és la de la convocatòria de Vaga General, del 21 de febrer de 2019, en suport als presos polítics i contra la repressió. Jornada que tingué un ampli seguiment arreu del país i que comportà també accions a la comarca de l’Alt Urgell. La feblesa de les versions policials, la inexistència de proves incriminatòries, i l’ actuació de l’advocada de la defensa, va provocar el sobreseïment de la causa per a sis dels set i, ara, per fi, l’absolució d’en Pol.

dimecres 30 de març

  • el TSJC jutja Roger Gas, li demanen fins a 2 anys de presó per oposar-se amb una pluja de pintura de colors a la manifestació del sindicat de policies espanyol Jusapol a Barcelona el setembre de 2018.
  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) esmena l’Audiència de Barcelona i absolt David Solé de Tarragona, condemnat a una pena d’un any i tres mesos de presó per desordres públics, durant les protestes post sentència a Barcelona l’octubre del 2019.

dijous 31 de març

31 Els Banys

  • Josep Costa, exvicepresident del Parlament de Catalunya, és convidat als Banys per parlar del paper de Catalunya Nord i Europa en el procés d'independència.

31 Terrassa

  • es fa una concentració davant l’ajuntament de Terrassa en solidaritat a en Molí i en Pau que el proper 6 d’abril seran jutjats per haver participat a les mobilitzacions de l’1-O de 2020

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1613 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1500 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1469 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal