cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 130 ( 17 de març)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 11 de març

DV Calldetenes

  • es fa un acte a Calldetenes per reclamar l’absolució d’en Moli, de Calldetenes i en Pau, de Terrassa que s’enfronten a un judici pels delictes de desordre públic i atemptat contra l’autoritat durant les mobilitzacions de l’1-O del 2020. La Fiscalia els reclama un any i sis mesos de presó pel delicte de desordre i tres anys i sis mesos pel d’atemptat. La campanya de suport tindrà el punt àlgid l’1 d’abril amb un acte polític a Calldetenes. Es cas es jutjarà el proper 6 d’abril a l’Audiència de Barcelona.

dissabte 12 de març

DB Sant Celoni

  • a causa de la pluja s’ajorna la jornada antirepressiva a Sant Celoni en solidaritat a la Sane detinguda el 2019 durant les mobilitzacions per la sentència dels presos. El proper 4 de maig la Sane anirà a judici per exercir el dret de manifestació. La fiscalia li demana 3 anys de presó pel tall de l'AP-7 a Sant Celoni el dia de vaga general del 18 d'octubre de 2019.

diumenge 13 de març

DG Meridiana

  • Meridiana resisteix fa el tall 696 amb una forta presència policial i amb grups feixistes espanyols al voltant.

dilluns 14 de març

DL Nataalia Garriga

  • l’actual consellera de Cultura Natàlia Garriga declara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en la causa de l’1-O on està acusada de malversació de fons públics i desobediència per la seva suposada participació en l’organització del referèndum quan era directora de serveis de Vicepresidència, Economia i Hisenda.
  • s’anuncia la conferència de Josep Costa, exvicepresident del Parlament, amb el tema "Catalunya Nord i Europa en el Procés d'Independència de Catalunya" a Els Banys el proper dijous 31 de març a 18h30.

dimarts 15 de març

DT Comissio EU

  • els eurodiputats Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín denuncien la persecució contra els manifestants de la Jonquera. Fan una pregunta escrita a la Comissió sobre la diferència de criteri entre França i Espanya.

dimecres 16 de març

  • el Tribunal de Comptes espanyol admet una demanda de Societat Civil Catalana contra onze alts càrrecs de la Generalitat que van encapçalar el procés perquè paguin 5,3 milions d’euros, que l’entitat espanyolista considera que van malversar. La demanda es dirigeix contra els presidents Carles Puigdemont i Artur Mas, el vice-president Oriol Junqueras, i els consellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Francesc Homs, Toni Comín, Clara Ponsatí, Jordi Turull, Neus Munté i Lluís Puig.
    A partir d’ara s’obre un termini de 20 dies perquè la Fiscalia decideixi si s’adhereix o no a la causa i, en cas que ho faci, formuli la seva petició.

dijous 17 de març

DJ Torra

  • es celebra el segon judici al president Quim Torra, sense la seua presència, per haver-se negat a despenjar la pancarta en suport dels presos polítics i els exiliats que hi havia al Palau de la Generalitat. En el primer judici, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació per no haver atès l’ordre de la Junta Electoral espanyola de despenjar la pancarta i els llaços grocs en la campanya de les eleccions de l’abril del 2019. La confirmació d’aquella sentència per part del Suprem va expulsar Torra del càrrec de president.

DJ Torra 2

  • El president fa aquest tweet : « Avui em tornen a jutjar per desobediència. No legitimaré un nou judici polític amb la meva presència. Demano empara als tribunals internacionals. L’única solució, la independència. »

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1599 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1486 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1455 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal