cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 126 ( 17 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 11 de febrer

02 27 ollada

  • Catalunya Nord per la Independència anuncia una Ollada Republicana pel diumenge 27 de febrer a la sala de festes Millars, amb la participació dels consellers Jordi Turull i Lluis Puig i amb Jordi Puig que roda per la República. Es pot reservar fins el dimecres 23 de febrer a la Llibreria Catalana, Botiga Visca i via internet : assemblea.catnord.cat

dissabte 12 de febrer

ds Parlament

  • més de cinc-centes persones es manifesten davant el Parlament de Catalunya, per denunciar la “manca de voluntat política” dels partits independentistes per a afrontar la repressió de l’estat espanyol.

ds Meridiana

  • tot i la prohibició expressa del Departament d’Interior de la Generalitat de tallar l’avinguda Meridiana, unes 1.000 persones tornen a tallar l’avinguda d’entrada a Barcelona , tot i la presència intimidatòria dels Mossos d’Esquadra. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, hi participa durant uns minuts per a donar suport explícit als manifestants.

ds Poutou

  • el candidat anticapitalista a la presidència de la República francesa, Philippe Poutou, se solidaritza amb els independantistes catalans. En un twet diu : « Ce soir à Perpignan : à l’ordre du jour entre autres sujets, la nécessaire construction d’une riposte unitaire contre l’extrême-droite et le fascisme, notre pleine solidarité avec les indépendantistes catalans toujours victimes de la répression politique de la monarchie espagnole »

diumenge 13 de febrer

dg Meridiana

  • Meridiana Resisteix torna a tallar l’avinguda tot i la prohibició del Departament d’Interior. El col·lectiu independentista ja havia anunciat aquest diumenge al matí que ho tornaria a fer. Aquest vespre són un centenar de persones les qui tallen aquesta via d’accés a la ciutat. Els Mossos d’Esquadra han desplegat una desena de furgones de la BRIMO sense impedir l’acció dels manifestants i s’han limitat a informar els assistents que l’acte no estava autoritzat.

dilluns 14 de febrer

dl Heredia

  • neix el Grup de Suport a Carles Heredia, activista i periodista encausat arran de la manifestació contra la provocació feixista que es va dur a terme a Valls el 7 de febrer del 2021 quan VOX va convocar la seva plana major per recórrer els carrers de la ciutat. L'antifeixisme i l'independentisme es van mobilitzar. La BRIMO va carregar en diverses ocasions i sense sentit contra manifestants de totes les edats, causant diversos ferits.

dl Meridiana

  • Meridiana resisteix torna a tallar l’avinguda i els agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra fan un cordó que obliga els concentrats a apartar-se de la via.

dimarts 15 de febrer

  • el Tribunal Suprem espanyol fa costat a la Junta Electoral Central i ratifica la retirada de l’escó a Pau Juvillà. El tribunal rebutja així les mesures cautelars demanades per la defensa del ja exdiputat cupaire.

dt Lleida

  • els Mossos detenen a Lleida un veí de Capellades per haver participat en una manifestació en solidaritat amb Adrián Sas comdemnat a 3 anys 6 mesos i 1 dia de presó per la fiscalia i la Generalitat arran les protestes de l'1-O de 2018. Es fa una concentració a les portes de la comissaria de Lleida i poques hores després surt en llibertat.

dt Meridiana

  • nou tall a la Meridiana, el quart consecutiu des que dissabte va entrar en vigor la prohibició d'Interior. Una cinquantena de manifestants independentistes tornen a tallar l'avinguda, al voltant de les vuit del vespre, sota presència de Mossos d'Esquadra que posteriorment han desallotjat altre cop el tall. Els manifestants després han anat fins a la plaça on Interior proposava desplaçar la concentració, sense produir incidències en el trànsit.

dimecres 16 de febrer

  • un jove de Mataró de 23 anys accepta una condemna de dos anys de presó per haver participat en una protesta a Barcelona contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre l’1-O . La fiscalia li demanava inicialment deu anys i sis mesos de presó que li ha rebaixat perquè no hagi d’entrar a la presó. Aquesta era la pena més elevada demanada fins ara per a un participant en una manifestació independentista
  • l’Audiència de Barcelona ordena reobrir la investigació contra l'exconseller de Presidència Francesc Homs per haver autoritzat tres despeses, que sumen uns 58.000 euros, el 2012, i que estan incloses en la causa d’Exteriors. Aquesta causa ara està paralitzada a l’espera que l’Audiència de Barcelona resolgui si s’ha d’ajuntar al procediment del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, on hi ha una trentena de càrrecs pendents de ser jutjats per haver organitzat l’1-O.

dijous 17 de febrer

dj Reus

  • es fa una xerrada a Reus per compartir informació sobre diferents casos de repressió, amb Albert Baiges, acusat per injúries a la corona espanyola, Dani Gallardo, encausat del 16-O a Madrid i Joel Muñoz, acusat per danys informàtics i revelació de secrets.

 

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1571 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1458 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1427 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal