cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 124 ( 3 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 27 de gener

Dj Judes

  • per segona vegada en una setmana, la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional dona la raó als advocats d’Alerta Solidària i resol que tenen dret a accedir a les diligències anteriors, que són a l’inici de la investigació contra els encausats en l’operació Judes del 23 de setembre del 2019 quan la Guardia Civil va detenir nou persones vinculades als Comitès de Defensa de la República sota l'acusació de «terrorisme ».

divendres 28 de gener

Dv Figueres

  • es convoca una concentració el divendres 4 de febrer davant dels Jutjats de Figueres, en suport als que son citats a declarar pels talls de l’autopista al Pertús el novembre del 2019 i que han desobeït requeriments previs.
  • el Parlament de Catalunya envia un recurs al Tribunal Suprem espanyol per demanar que suspengui la decisió de la Junta Electoral Central de retirar de manera immediata l'acta de diputat de Pau Juvillà.

Dv Terrassa

  • s’anuncia que els consellers terrassencs de la Generalitat de Catalunya Josep Rull i Lluís Puig es retrobaran en un acte reivindicatiu i de cultura popular terrassenca al Vallespir el proper 19 de febrer. Organitzat pels Cants de Llibertat i l’Assemblea Nacional Catalana de Terrassa l’acte porta per nom “Trobada terrassenca per la Llibertat”i es farà als Banys.

diumenge 30 de gener

Dg Prada

  • a Prada el Conseller i diputat Lluís Puig dona la benvinguda a la Trobada de Cantadors i Sonadors dels Països Catalans en homenatge a Maties Mazarico, organitzada pel Casal del Conflent. Al matí es fa l'acte de renovació de la flama de la Llengua Catalana davant la tomba de Pompeu Fabra al cementiri de Prada.

dilluns 31 de gener

Dl sants

  • com cada dilluns des del 2017 es fa la manifestació contra la repressió i per la República catalana al barri de Sants de Barcelona. A la fi de la manifestació hi ha un breu parlament d’un col·lectiu o una entitat i es fa difusió dels actes i convocatòries pels propers dies.

Dl Bassa

  • a la plaça del Vi de Girona es fa la 225a concentració per l'alliberament nacional i la fi de la repressió.

Dl Juvillà

  • la CUP anuncia que el diputat Pau Juvillà es troba “en una situació de salut complicada que li impedirà mantenir la seva activitat política habitual”. En un breu comunicat diu que “malgrat aquesta circumstància, el diputat ha expressat la seva voluntat de mantenir la seva condició de diputat en defensa de la sobirana del Parlament de Catalunya“.

Dl pas

  • el govern francès obre el pas fronterer del Portilhon, que comunica les viles occitanes de Bossòst (l’Aran) i Banhèras de Luishon (Alta Garona) i que París va tancar unilateralment el 6 de gener de 2021.

dimarts 1 de febrer

Dt Borràs

  • la Presidenta del Parlament Laura Borras anuncia : “Hem acordat aturar l'activitat parlamentària per l’extrema gravetat de la situació, per defensar els drets d’electes i electors. Som aquí, ferms contra la repressió, units per defensar la sobirania del parlament davant les ingerències de l’estat.”

dimecres 2 de febrer

Dc Prou

  • Prou repressió. Aquest és el missatge que diversos grups de suport a activistes independentistes encausats han enviat avui al Govern. La roda de premsa, convocada per la CUP al Parlament , ha reunit els 7 de la Seu d'Urgell, els afectats pel cas de la seu del PP, Hi érem totes, 21 raons, Robert Absolució i Brian Absolució. Denuncien una ofensiva judicial amb cinc judicis contra més de 25 persones en 40 dies i més de 50 anys de presó.

Dc Garriga

  • El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya citat a declarar com a investigada el dia 1 de març a les 9.30h la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en la causa pels preparatius de l'1-O. Fa pocs dies, el TSJC va comunicar que es quedava la investigació contra la consellera, que fins ara estava al jutjat 13 amb una trentena més d'alts càrrecs, perquè era aforada.

Dc Assemblea

  • l’ANC convoca pel dissabte 12 de febrer a la plaça de Sant Jaume de Barcelona una manifestació en protesta contra la mesura de la JEC d’ordenar la retirada de l’acta de Pau Juvillà. Sota el lema “Fins quan?”, l’entitat demana unitat d'acció de les forces polítiques i de la ciutadania mobilitzada per defensar les institucions i obeir a la majoria del 52%.

Dm Mollet

  • el col·lectiu d'avis i àvies per la llibertat de Mollet, reprenen la rotllana que es feia davant l'Ajuntament que va néixer per demanar la llibertat dels líders independentistes empresonats i que més endavant –un cop els presos van ser alliberats– es va reorientar per donar suport als represaliats per causes com els fets de l'1-O. De moment es farà només els primers dimecres de cada mes. Hi participa el molletà Brian Bartés, acusat de participar en els aldarulls del Camp Nou arran de la convocatòria de Tsunami Democràtic, l'any 2019, una acusació que el portarà a judici el pròxim 7 de març.

dijous 3 de febrer

Dj Vidal

  • L’Audiència de Lleida jutja Pol Vidal de la Seu d’Urgell, encausat arran d’un tall de carretera a la N-260 el 21 de febrer de 2019, dia de vaga general contra el judici als presos polítics.

Berenguer Ballester

 

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1557 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1444 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1413 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal