cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 121 ( 13 de gener)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 7 de gener

Tolosa

  • al Capitoli de Tolosa es fa la 140ena vetllada amb l’objectiu de donar informació sobre la situació d’inseguretat que viuen els catalans i en solidaritat i defensa amb els ciutadans reprimits a conseqüència del referendum de l’1 d’octubre. La primera vetllada es va fer el 16 de febrer del 2018.

dissabte 8 de gener

Lluís Puig

  • el conseller i diputat Lluis Puig fa aquest tuit : « avui fa un any el procurador belga deia que no presentaven recurs de cassació. La sentència era ferma i jo lliure, gràcies a tots ».
    Turull
  • el conseller Jordi Turull és al Vendrell al costat de les persones que fa més de 200 setmanes que cada dissabte es troben per reclamar la fi de la repressió i el retorn dels exiliats.

diumenge 9 de gener

Terrassa

  • cada dia es troben al Raval de Terrassa per denunciar la repressió de l'Estat Espanyol contra l'independentisme. Fa un fred que pela i els carrers estan buits, però continuen fins que tots siguem a casa.

dilluns 10 de gener

Brian

  • el grup de suport al Brian fa una roda de premsa per demanar la seua absolució davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Brian Bartés serà jutjat el proper 18 de gener, li demanen 9 anys de presó per la protesta del Consell de Ministres del 2018 i la protesta de Tsunami al Camp Nou, el 2019.
    reguant
  • la diputada de la Cup Eulàlia Reguant reclama al Tribunal Suprem espanyol la nul·litat de la causa contra ella i que la instrucció comenci una altra vegada tenint en compte que actualment és diputada i, per tant, aforada. La Fiscalia sol·licita sis mesos de presó i inhabilitació contra ella per un delicte de desobediència greu. Reguant es va negar a contestar les qüestions de Vox, que era acusació popular, en el judici contra l’1-O.

  • a Berga es commemoren els 4 anys de la Música per la Llibertat de Catalunya, per la dels presos polítics, contra la repressió i pel retorn dels exiliats. Cada dia durant aquests 4 anys un músic ha interpretat el Cant dels Ocells.
    Sants
  • la gent dels barris de Sants i Montjuic de Barcelona com cada dilluns es concentren a la Font Nova de Sants per la independència i contra la repressió. El 2021 han fet 50 concentracions (quasi cada dilluns), amb un total de 4.250 persones.

dimarts 11 de gener

Villarejo

  • centenars de persones es concentren davant la delegació del govern espanyol a Barcelona i a les subdelegacions de Girona i Tarragona per a exigir la veritat sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, després de les declaracions de Villarejo, ex-comissari de la policia espanyola , vinculant el CNI, el servei secret espanyol, amb els atemptats que van causar la mort de 17 persones. Segons Villarejo « volien fer un petit ensurt a Catalunya » abans de la celebració del Referendum de l’1 d’Octubre.

dijous 13 de gener

cada dijous

  • com cada dijous es fa una concentració contra la repressió a la plaça Comas del barri de les Corts de Barcelona, aquest dijous amb la participació d’Eulalia Reguant diputada al Parlament de Catalunya.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1536 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1423 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1392 dies

I descuidem pas els més de 3.300 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal