cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Delegació del CxR, Hora solidària, Vicent Partal

Hora 104 al cinema Castellet amb Vicent Partal

Dijous 16 de setembre, l'hora solidària va coincidir amb l'inici del cicle de conferències de la Delegació del Consell per la República.

L'acte lloc al cinema Castellet de Perpinyà, a pocs metres del lloc on se reuneixen cada setmana defensors de drets fonamentals. L'acte solidari ha mantingut l'esquema amb la presentació, la cronologia, la denúncia de la repressió i unes paraules d'agraïments, abans de deixar el lloc a la Delegació i una brillant explicació del com i del per què hi ha reivindicació nacional catalana a càrrec del Vicent Partal.

 

CRONOLOGIA (16 de setembre) 104é dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

dijous 9 de setembre

  • l’hora solidària fa un homenatge a Renada Laura Portet, membre del Comitè de Solidaritat Catalana, desapareguda el passat diumenge 5 de setembre.
  • odette Berenguer

divendres 10 de setembre

  • concentració de suport als jutjats de Figueres, als citats a declarar pels talls de l’autopista del novembre 2019. Son d’Amposta, Barcelona, Caldes de Malavella, Campdevànol, l’Arboç, Manresa, Montmelús, Sant Quirze del Vallès, Terrassa i Vic.
  • s’inaugura a Tarragona l’exposició « 55 urnes per la llibertat », creada pel Comitè de Solidaritat Catalana. Es pot veure fins el 17 d’octubre.
  • es celebra a la Casa Macià de Prats de Molló l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, organitzada per la Casa de la Generalitat a Perpinyà, amb la intervenció del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.
  • El Parlament de Catalunya lliura la Medalla d’Honor als represaliats del procés i als col·lectius jurídics que els defensen. Un dels represaliats ,Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó, anuncia que no hi pensa anar i demana si, a partir d’ara, la Generalitat “deixarà d’emparar la repressió”. Al mateix temps un manifest conjunt impulsat per diverses entitats, associacions i ciutadans demana adhesions per exigir la retirada d’acusacions de la Generalitat.

dissabte 11 de setembre

  • centenars de milers de persones, 400.000 segons l’ANC, es manifesten per la Independència a Barcelona. A la fi de la manifestació Elisenda Paluzie crida : 'President, faci la independència!'. Cap el vespre dos manifestants son detinguts pels Mossos, un d’ells, menor edat, es alliberat hores després acusat de desordres públics. A Barcelona i a altres ciutats desenes de represaliats encapçalen les manifestacions de l'Esquerra Independentista.
  • Alerta Solidària, el col.lectiu de l’esquerra independentista que dona suport legal i jurídic a detinguts i encausats per participar en accions i mobilitzacions polítiques, celebra els 20 anys de la seua creació.

diumenge 12 de setembre

  • el grup de suport a la Xènia, una de les joves detingudes durant les protestes post-sentència, anuncia que la fiscalia espanyola li demana dos anys de presó, acusada d'un delicte de desordres públics.

dilluns 13 de setembre

  • la Fiscalia recorre de nou al Tribunal Suprem l'absolució de Tamara Carrasco, dels CDR. Va ser absolta en un primer judici a Barcelona, l'octubre de l'any passat, i més tard, el gener d'enguany, per l'Audiència de Barcelona, en resposta a un primer recurs de la Fiscalia.
  • 150 càrrecs públics de la comarca del Bages, entre batlles i regidors d'ERC, Junts i la CUP signen un manifest de suport a l'actual batllessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, que dimecres està cridada a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya , per la seva tasca a la Mesa del Parlament quan era diputada, quan va admetre a tramitació les propostes de resolució que havien de donar continuïtat al referèndum de l'1 d'octubre.

dimarts 14 de setembre

  • l’Audiència espanyola processa per terrorisme els tretze membres dels CDR investigats en el marc de l’anomenada Operació Judes, que va començar el 23 de setembre del 2019, poc abans que es fes pública la sentència de l'1-O.

dimecres 15 de setembre

  • l’ex-president del Parlament Roger Torrent, l’ex-vicepresident Josep Costa i els ex-membres de la mesa Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado son citats a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, acusats de desobediència per haver admès una resolució a favor del dret d’autodeterminació i una altra de reprovació del rei espanyol, el novembre del 2019. Josep Costa decideix no anar-hi, perquè diu que no reconeix l’autoritat del Tribunal per jutjar cap acord del Parlament.

Berenguer Ballester

L'espai català: una visió geopolítica

En Vicent Partal amb suport de mapes de tots tipus, mapes geogràfics, de densitat de població, de resultats d'enquestes sobre les aspiracions dels ciutadans, les categories socials, el gust per la totomaquia ... va mostrar la separació i les diferències entre l'altiplà ibèric i les costes, i sobretot la costa mediterània, la que conforma els Països Catalans.

Partal

Agraïment a la Delegació del CxR, al cinema Castellet i al Vicent Partal.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal