cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Renada Laura Portet, Hora solidària

Hora 103

Dijous 16 de setembre hora solidària 103 pels carrers de Perpinyà

El ritual setmanal:

 Presentació

Cronologia

 

CRONOLOGIA (9 de setembre) 103é dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

dijous 2 de setembre

  • l’hora solidària torna a Perpinyà despres d’un mes d’agost en que s’ha celebrat a Sant Andreu, amb els consellers Quim Forn i Lluís Puig, a Banyuls de la Marenda, amb la presidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Clara Ponsatí, a Rià amb Jordi Sanchez i a Alenyà amb Anna Gabriel i el conseller Toni Comín.
  • la presidenta del Parlament Laura Borràs anuncia que el Parlament de Catalunya atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or a les víctimes de la repressió en la causa general contra l’independentisme. El lliurament es farà el 10 de setembre al Parlament.

divendres 3 de setembre

  • l’anunci de la concessió de la Medalla d’Honor del Parlament no és ben rebut per tots els represaliats, perquè en molts casos la Generalitat de Catalunya és part de l’acusació a aquests represaliats.
  • es convoca una concentració de suport als citats a declarar pels talls de l’autopista al Portus el novembre del 2019, el proper divendres 10 als jutjats de Figueres.

diumenge 5 de setembre

  • mort l’escriptora i lingüista Renada Laura Portet, membre del Comitè de Solidaritat Catalana.

dilluns 6 de setembre

  • el Tribunal Europeu de Drets Humans desestima els dos primers recursos per les càrregues policials durant el referèndum de l'1 d'octubre, perquè no veu indicis de vulneracions de drets fonamentals.
  • neix el grup de suport a Carla Costa, jove gironina encausada per les protestes de la sentència de l’1 d’octubre. La Fiscalia li demana 2 anys i 6 mesos de presó.
  • el ple municipal de Figueres aprova posar una pancarta amb el lema Amnistia i llibertat al balcó de l’ajuntament . La batllessa Agnès Lladó la defensa pensant en els 3.300 casos de persones investigades i represaliades judicialment, entre les quals les figuerenques Chantal Olivé --a qui el Tribunal de Cuentas espanyol demana que assumeixi els 22.725 euros reclamats a la seva mare, Maryse Olivé, la primera directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i l’ex-batllessa de Figueres Marta Felip, també investigada per l’1-O.

dimarts 7 de setembre

  • com cada dimarts, es fa l’acte « prou repressió » a Granollers, pel dret a decidir i per la Independència, amb la participació de la consellera Dolors Bassa.

dimecres 8 de setembre

  • acte polític a Reus, « la solidaritat no és delicte », amb la participació d’Alerta Solidària, advocats de l’1 d’Octubre, detinguts del 23S i encausats pels talls de l’autopista.

dijous 9 de setembre

  • es celebra a Barcelona el judici contra dos agents de la BRIMO que van apallissar en Rai Lopez durant la manifestació de l’ d’Octubre 2020.
  • concentració antirepressiva als jutjats de Reus, on Edgar Fernandez torna a ser citat per les manifestacions independentistes de l’octubre del 2019.

I acabem amb uns dels + de 3.300 encausats :

  • el 23 de febrer de 2018 van detenir 14 manifestants, un dels quals menor d'edat, per una acció dels CDR a les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on es van encadenar. 12 dels detinguts finalment van ser absolts. La fiscalia va recórrer contra la decisió judicial, però va ser ratificada el passat mes de maig. Un dels encausats, en David, un activista de Matadepera, no es va presentar al judici i va ser declarat en situació processal de rebel·lia. Malgrat que la resta d'activistes havien estat absolts, els Mossos d'Esquadra van detenir-lo el 14 de maig i va ser empresonat a Brians. Tres dies després, el van alliberar.

Dies de repressió

Petit homenatge a la Renada

La setmana entrant l'hora solidària tindrà lloc al cinema Castellet a 18.30h 

104 web

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal