cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària, Jordi Sànchez

Hora 100 al Bressol amb Jordi Sànchez

El municipi de Rià ha acollit l'hora solidària 100. Jordi Sànchez ex-president de l'Assemblea n'ha estat l'invitat principal.

El 19 d'agost, a 18h30 plovia al Conflent. L'hora solidària que s'havia de fer al Castell de Rià, se va realitzar a la sala de l'ajuntament. 

Hi van intervenir:

 

 

CRONOLOGIA (19 d’agost) dijous número 100 que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els represaliats :

dijous 12 d’agost

  • la noranta novena hora solidària es fa a Banyuls de la Marenda amb, com a convidades, la presidenta Carme Forcadell i la consellera Clara Ponsatí, també hi assisteix el conseller Lluís Puig. Dona la benvinguda el batlle Jean Michel Solé i intervé l’antic batlle Pere Becque. Carme Forcadell, llargament aplaudida pel centenar d’assistents, diu “Soc tan independentista com abans, tan republicana com abans i molt més feminista » i Clara Ponsatí reivindica la figura de la presidenta del Parlament : « va ser la presidenta que va convocar el Referèndum, no hem tornat a tenir un Parlament sobirà des que ella el va presidir ».

divendres 13 d’agost

  • es convoca pel 10 de setembre a Vic La Marxa dels Vigatans amb el lema « la lluita continua ». Serà dedicada a totes les persones represaliades i a totes les víctimes dels danys col·laterals de la repressió viscuda i reivindicarà la necessitat de recuperar les llibertats nacionals.
  • com cada divendres, es fa l’acte a Vilafranca del Penedès : prou repressió!! Exiliats us volem a casa!! Només la Independència ens farà lliures!!
  • VilaWeb publica un resum de les causes principals que han afectat i afecten dirigents polítics, alts càrrecs i activistes de tota mena d'ençà de la consulta del 9-N. Identifica els més de 3.300 represaliats de l’independentisme.

dissabte 14 d’agost

  • concentració a Sant Vicenç dels Horts per l'amnistia i la fi de la repressió, amb el lema « Deixen lliures 9 persones i n’investiguen 3.400 ».
  • Jordi Cuixart fa el pregó de les Festes de Gràcia de Barcelona, demana “no renunciar mai a tornar-ho a fer”

diumenge 15 d’agost

  • com cada dia des del 14 de novembre 2017, es fa la concentració al Raval de Mont­ser­rat, davant l’ajun­ta­ment de Ter­rassa, en contra la repressió i per la independència.

dilluns 16 d’agost

  • comença a Prada la 53ena Universitat Catalana d’Estiu amb el lema “Fer dels Països Catalans una nació normal”. Fins el 22 d’agost.
  • tres agents de la Gendarmeria francesa es presenten al recinte de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada i pregunten pel president Carles Puigdemont. Segons l’advocat del President volien saber si calia activar protocols de seguretat.
  • com cada 16 de cada mes es fa una concentració a la Garriga per recordar tots els represaliats.

dimecres 18 d’agost

  • vermut antirepressiu a la Festa Major de Gràcia a Barcelona.

dijous 19 d’agost

  • la fiscalia presenta un recurs contra la decisió judicial d’arxivar la causa del tall a la AP-7, a l’altura de Salt, durant les protestes del Tsunami Democràtic. Afecta 22 activistes dels gairebé 50 que van ser investigats.

I acabem amb uns dels + de 3.300 encausats : el cas dels bombers de Girona.

  • el Jutjat d’Instrucció 2 de Girona investiga tot un torn de guàrdia del parc de Bombers de Girona per la manifestació que hi va haver a la plaça del Vi l’endemà de l’1-O. És el mateix jutjat que investiga el comboi de protesta que aquell mateix dia hi va haver davant la caserna de la Guàrdia Civil, pel qual ja hi ha cinc comandaments investigats. A la protesta a la plaça del Vi hi van participar més de 4.000 persones i els Bombers en van ser els grans protagonistes. Fins allà hi van anar una desena de membres del cos, tots uniformats, a qui la gentada va aclamar i els va fer un passadís.

Berenguer Ballester

Des del Comitè s'agraeix la municipalitat de Rià, el Casal del Conflent i sobretot els represaliats i familiars pels sacrificis viscuts.

101 2 web

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal