cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 239 ( 25 d’abril)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 19 d’abril

01 Elna

  • «a Elna, celebrem Sant Jordi amb llibres però també amb el nostre compromís per la llibertat de tots els catalans i no fent abstracció de les realitats del moment».

dilluns 22 d’abril

02 Gràcia

  • els dilluns a Gràcia es fan en solidaritat amb el periodista de La Directa Jesús Rodriguez, investigat en el cas Tsunami Democratic i exiliat a Suïssa

03

  • Vilaweb publica que des que es debat l’aprovació de l’amnistia al congrés espanyol, de prop d'una vintena de casos d'aquests darrers mesos, tan sols tres causes judicials relacionades amb el procés han estat ajornades per la possibilitat de restar emparades per la llei una vegada entri en vigor, aproximadament a final de maig. Alerta Solidària té constància únicament d’aquests tres casos concrets: l’ajornament del judici pel cas 21 Raons, arran de les mobilitzacions al tall del TGV de Girona del 2018; l’ajornament d’una deliberació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel recurs contra la condemna d’un manifestant del Tsunami, Víctor Verdejo; i l’ajornament del judici a la Sane, manifestant independentista de les protestes post-sentència.

dimarts 23 d’abril

04 audiència

  • el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Manuel García-Castellón vol imputar un agent dels Mossos d'Esquadra, que ha identificat la Guàrdia Civil com la persona que usa el nom de Xuxu Rondinaire a les xarxes socials i hauria donat indicacions de seguretat als investigats en el cas de Tsunami Democràtic . En concret, el magistrat ha demanat als Mossos d'Esquadra que informin si aquesta persona és membre del cos de la policia catalana, segons una resolució comunicada aquest dimarts.

dimecres 24 d’abril

05 premi Nobel

  • tres premis Nobel de la Pau impulsen un manifest de suport a Ruben Wagensberg, activista i diputat d’ERC. Jody Williams (1997), Alfonso Pérez Esquivel (1980) i Najet Zammouri (2015) signen el text a favor Wagensberg, davant l’acusació de terrorisme en el marc de la causa del Tsunami Democràtic. També signen el manifest Federico Mayor Zaragoza, ex-director general de la UNESCO (1987-1999); Feridoon Aryan, ex-portaveu d’UNICEF Afganistan, i acadèmics com John Paul Lederach (EUA), el Dr. Thomas Schmidinger (Àustria) i Harsha Walia (Canadà). Les persones que signen el manifest rebutgen l’acusació de terrorisme i alerten que s’utilitza per desactivar i desacreditar dissidents polítics i moviments socials.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2371 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2228 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal