cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 226 ( 25 de gener)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 19 de gener

01 Laura

  • Laura Bertran, fins ara una de les veus de Ràdio Arrels, serà la delegada de 3Cat que reobrirà la delegació de Perpinyà el mes de febrer. En l'última dècada sense una presència permanent a Perpinyà la cobertura informativa de Catalunya Nord s’ha fet amb les redaccions de Catalunya Ràdio i TV3 a Girona. Segons que ha explicat 3Cat en un comunicat, la nova delegació servirà “per connectar el territori amb els continguts i valors de 3Cat" i ampliar la capacitat de teixir "xarxa de col·laboradors i institucions de la Catalunya Nord".

dilluns 22 de gener

02 TS

  • el Tribunal Suprem espanyol pregunta a la Fiscalia que l'informi si ha d'investigar el president Carles Puigdemont pel delicte de terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic, tal com defensa el jutge Manuel García-Castellón. El fiscal de l'Audiència Nacional ja va fer un dur informe contra el jutge i assegurava que els fets recollits en la investigació no encaixaven en el delicte de terrorisme ni per a Puigdemont, ni per a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ni les altres deu persones processades. Ara, s'hi hauran de pronunciar els fiscals del Suprem, sempre més bel·ligerants, i que van acusar per rebel·lió els líders independentistes.

dimarts 23 de gener

  • Junts i ERC acorden amb el PSOE la transacció de dues esmenes a la proposició de llei d’amnistia, que han estat aprovades avui a la comissió de Justícia i incorporades al text. Entre les esmenes acordades, n’hi ha una sobre l’aspecte més delicat de la llei, l’excepció dels casos de terrorisme. Aquest punt era una de les prioritats dels negociadors, per mirar d'encaixar millor les causes de Tsunami Democràtic i els CDR. ERC i Junts volien eliminar aquest delicte del capítol d'exclusions, però el PSOE s'hi negava. Finalment s'ha trobat un punt intermedi. El dictamen es portarà al ple del dia 30, abans de passar al Senat.

dijous 25 de gener

03 Donaire

  • el mosso d’esquadra, Albert Donaire, reconegut independentista, torna a guanyar als tribunals, aquesta vegada al departament d’Interior. La titular del Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Barcelona, Montserrat Fernàndez, ha deixat sense efecte i ha anul·lat la sanció imposada pel director general de la Policia, Pere Ferrer, per un parell de tuits criticant l’acció de la fiscal en cap de Girona. Després d’una profusa instrucció del departament d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra, Interior va decidir que les piulades de Donaire constituïen una falta greu i li van imposar dos mesos de suspensió de sou i feina. Una decisió que va recórrer per ser contrària a la llibertat d’expressió i una desviació de poder, a més de manca de proporcionalitat de la sanció.

04 jutge

el jutge de l’Audiència espanyola que investiga el Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, ja ha reconduït la causa contra Carles Puigdemont, Marta Rovira i deu investigats més per a excloure’ls de l’amnistia malgrat l’esmena pactada pel PSOE, ERC i Junts sobre els delictes de terrorisme. Després d’haver intentat d’atribuir al Tsunami Democràtic la mort d’un turista francès per un infart a l’aeroport de Barcelona durant l’ocupació en resposta a la sentència contra el procés, ara ha confirmat que puguin ser acusació en la causa dos agents de policia espanyola ferits en l’anomenada “batalla d’Urquinaona“, la mobilització convocada pels CDR a la Via Laietana i la plaça d’Urquinaona de Barcelona el 18 d’octubre de 2019.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2280 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2137 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal